Öğretmenler Günü Kutlandı

Öğretmenler Günü Kutlandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Kasım 2015 17:31
Öğretmenler Günü Kutlandı

Vali Özkan, Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda topluma önemli bir mesaj verdi. Özkan, ‘’Öğretmenlik; Eğitim sektörünün sadece eğitimle ilgili olmadığı, aslında tüm insanlar ve mekânlar için geçerli olduğu varlığımızdır. Kalkınma hamlesinin lokomotifi öğretmenlerdir’’ dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. Kutlama programı ilk olarak dün sabah saatlerinde Hükümet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ve ardından Milli Eğitim Müdürü İlyas Can’ın Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Çelenk töreninin ardından bu yıl kutlama programının adresi Özel Doğa Koleji oldu. Doğa Koleji’ndeki etkinliğe Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, ITSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Çelik, daire müdürleri ve öğretmenler katıldı.

 

ÖĞRETMENLER KENDİ MESLEKLERİNE SAHİP ÇIKMALI
Programın açış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, öğretmenlik mesleğinin bir sevgi mesleği olduğunu vurguladı. Öğretmenlik mesleği üzerine yapılan bir araştırmanın sonucunu paylaşan Can, şunları söyledi: “Son zamanlarda yapılan bir araştırma neticesinde toplumumuzun yüzde 81,7 oranında öğretmenlik mesleğinin çok itibarlı ve onurlu bir meslek olduğu ortaya çıkıyor. Öğrencilere sorduklarında yüzde 74 oranında saygın bir meslek olduğu yönünde bir istatistiki sonuç çıkıyor. Fakat aynı araştırma öğretmenlerimiz arasında yapıldığında bu oran yüzde 50,5 seviyesine geriliyor. Toplumumuzun ve eğitimin en önemli iki unsurundan birincisi olan öğrencilerin gözünde öğretmenlik çok saygın bir meslek iken maalesef kendi meslektaşlarımız açısından bu oran çok aşağılara gerilemiş durumdadır. Biz kendi mesleğimize ilk önce kendimiz sahip çıkarsak bunun saygınlık oranını daha üst seviyelere çıkartırız diye umuyorum. Tüm meslektaşlarımın öğretmenler gününü kutlarım.”

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ MİLLİ VE MANEVİ KALKINMAMIZIN ÖNCÜ AKTÖRLERİDİR
Vali Vahdettin Özkan da öğretmenlik mesleğinin sevgi mesleği olduğunu belirterek, öğretmenliği insani erdemlerin en yoğunlaştığı alan olarak gösterdi. Vali Özkan, “Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak, yarının anneleri, babaları toplumda belli bir fonksiyon ifa etmek üzere yetiştirdiğiniz en değerli, en kutsi varlıklar. Dolayısıyla en önemli faaliyet olduğuna göre bunu icra eden aktöründe toplumda en önemli aktör olması gerekiyor. Bizim medeniyetimize ilim, irfan sahibi âlimler, öğretmenler günümüzde böyle algılanıyor. Toplum bu gözle öğretmenliğe bakıyor. Öğretmenlik mesleği milli ve manevi kalkınmamızın öncü aktörleridir. Evrensel değerleri yakalama hem de kadim medeniyetimizden gelen istinat noktalarımızı iyi bir şekilde yakalayıp, birleştirerek ileriye götürmeyi eğitimle sağlayabiliriz. Bunu da sağlayabilecek kişiler sizlersiniz” dedi.

 

ISPARTA BAŞARILI BİR SEZON GEÇİRDİ
Öte yandan Isparta’da geçen eğitim öğretim döneminin başarılı geçtiğini ifade eden Vali Özkan, “İlimizde geçen eğitim öğretim döneminde tüm öğretmenlerimizin gösterdiği fedakârlık sonucu iyi bir sezon geçirmiş olduk. Eğitimin çıktılarına, öğrencilerimizin başarılar baktığımızda bunu görmekteyiz. O yüzden ilimizde görev yapan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Aynı başarılarının gelecek yıllarda da artarak devamı yönünde temennilerimi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

EN KUTSİ MESLEK
Vali Vahdettin Özkan konuşmasına şöyle devam etti: “Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim öğretimin hem inşası hem işletilmesiyle ilgili müthiş devrimler ve bu noktada Başkomutanlıkla birlikte Başöğretmenliği sıfatının kendisine tevdi edilmesi, öğretmenlik eğitim sektörünün sadece eğitimle ilgili olmadığı, aslında tüm insanlar ve mekânlar için geçerli olduğu varlığımızdır. Eğitim ve eğitim sektörü aslında sadece Milli Eğitim Bakanlığı’yla ilgili değil tüm kurumların eğitim departmanının olması, öğretmenlik misyonunun tüm zamanlarda tüm mekânlarda olduğunun ifadesidir. Ezelden beri gelip istikbale doğru hiçbir zaman dünyanın her yerinde en geçerli, en kutsi meslek. Bunun hiçbir zaman sönmeyeceği, öneminin artarak devam edeceği malumunuz. Kalkınma hamlesinin lokomotifi öğretmenler ve eğitim camiasıdır. Tabiî ki eğitim camiasının sorunları olacaktır. Zaten bu sorunlar olmazsa kurumlar olmayacaktır. Kurumların misyonu bu sorunları iyileştirmektir.

HER GÜN ÖĞRETMENLER GÜNÜ
Fedakârlıklar karşısında öğretmenlerimize ne kadar teşekkür edersek azdır. Sadece bir gün değil her gün aslında öğretmenler günü. Her gün çocuklarımıza eğitim veriliyor. Her gün bunu algılıyoruz. Her gün bunu algılarken öğretmene vereceğimiz önem, eğitime vereceğimiz önem Türk toplumu tarafından bilinmeli. Eğitime gönül vermiş tüm eğitim camiasına teşekkür ediyoruz. Emekli olan öğretmenlerimizi teşekkür ediyoruz. Rahmete kavuşmuş olanlara Allah’tan rahmet diliyoruz.”

EMEKLİ ÖĞRETMENLERE HİZMET ŞEREF BELGESİ
Konuşmaların ardından bu kutsal mesleğe hizmet eden öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi. Belgeler Vali Özkan, Garnizon Komutanı Kurutmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Can tarafından verildi. Daha sonra da İlimizdeki aday öğretmenler meslek yemini ettiler. Programın son bölümünde ise Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğretmenlerinin müzik şöleni gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum