Öğretmenlere İlk Yardım Semineri

Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu ve Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmenleri ilkyardım eğitimi aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2011 21:52
Öğretmenlere İlk Yardım Semineri

Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu ve Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmenleri ilkyardım eğitimi aldı.

Hizmet içi eğitimlerle sürekli kendini yenileyen Altınbaşak koleji öğretmenleri bayılmalarda, yaralanmalarda, kanamalarda, kırık, çıkık, burkulma, boğaza yabancı cisim kaçması, yanıklar ve zehirlenmelerde yapılacak  ilk yardım ve temel yaşam desteği konusunda İl Sağlık Müdürlüğü 112 eğitmenlerince bilgilendirildi.

Program sorumlusu Erkan Kırbıyık, bu kadar öğrencinin emanet edildiği Altınbaşak koleji öğretmenlerinin sorumluluk ve yardımcı olma duygularıyla böyle bir eğitimi talep ettiklerini ve İl Sağlık Müdürü’nün de konuya sahip çıkması sonucu ilk yardım eğitmenleri Seyfettin Bektaş, Kadir Koçarslan ve Döndü Özkan tarafından öğretmenlerin kolejde 16 saatlik bir eğitime tabi tutulduklarını söyledi. Eğitim sonrası görüşlerini aldığımız öğretmenler ise eğitim çok iyi geçti, bir öğrencimiz bayılsa insan birden ne yapacağını kestiremeyebiliyor, şimdi 112 ekipleri ulaşıncaya kadar yapabileceklerimizi öğrendik şeklinde memnuniyetlerini ifade ettiler.

Okul Müdürü Vahit Çiftçi ise seminerden dolayı memnun olduklarını yıl içerisinde de farklı konularda seminerlere devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca ilgilerinden dolayı İl Sağlık Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.