Öğretmenlerimiz Başımızın Tacı

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. ITSO Başkanı Başdeğirmen mesajında şu görüşlere yer verdi:

Yayınlanma:
Öğretmenlerimiz Başımızın Tacı

“Bir milletin geleceğinin şekillenmesinde en çok öğretmenlerin emeği vardır. Hayatımızda öğretmenlerimizin yeri en az annemiz babamız kadar önemlidir. Çünkü bizlere okuma -yazmayı saygıyı-sevgiyi öğreten, hayata hazırlayan öğretmenlerimizdir.

Eğitime destek, her zaman öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur. Yurdun her köşesinde görev yaparken, karşılaştığı ekonomik ve sosyal sorunlar karşısında bile, çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlama idealinden taviz vermeyen öğretmenlerimizin hakkı ödenemez.

Öğretmenlerimiz, hayat kaynağımız çocuklarımızı, sabırla, sonsuz sevgi ve fedakarlıkla yetiştirerek, kutsal bir görevi yerine getiren; her zaman daha iyiyi, daha yeniyi ve daha fazlasını öğretmek amacıyla canla başla mücadeleyi kendilerine ilke edinmişlerdir.

Bu yönüyle bizler öğretmenlerimizi hayatımız boyunca el üstünde tutarak onları daima sevmek ve saymak durumundayız. Öğretmenlerimizin, büyük bir özveri ile genç neslin yetişmesinde en kalıcı ve ciddi katkıyı vermeye devam ediyor olmaları, geleceğimiz açısından en büyük güvencemizdir.

Öğretmenlerimiz, Büyük Atatürk’ün dediği gibi yeni neslin kendi eserleri olacağının idrakindedirler. Eğitim alanına yapılacak her türlü katkı, ülkemizin refahına yönelik en büyük yatırımdır. Çünkü eğitim ve öğretime gerekli önemi vermeyen toplumlar, hiç bir kazanımlarını ellerinde tutamazlar. Daha da ileriye gitmesi için var gücümüzle çalıştığımız Ülkemizin bugünlere ulaşmasında ve bizlerin yetişmesinde en kıymetli emeği veren öğretmenlerimize minnet borçluyuz. Öğretmenlerimize ve eğitim camiamıza bir kez daha şükran ve saygılarımı sunuyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. “

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.