Öğretmenlik Mesleği SDÜ’de Anlatıldı

Öğretmenlik Mesleği SDÜ’de Anlatıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Kasım 2021 16:05
Öğretmenlik Mesleği SDÜ’de Anlatıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Öğretmenliği Bölümü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Gününe özel “Başöğretmen Atatürk” konulu bir etkinlik düzenlendi.

Hafız İbrahim Demiralay Amfisinde gerçekleştirilen etkinlikte, SDÜ Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İrem Namlı Altıntaş, öğretmenlik mesleğinin inceliklerini anlattı.

Nitelikli bir öğretmenin “bilgisi”, “kültürü” ve “özgüveni” ile fark yarattığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Altıntaş, emekle kurulan bir dünyada yaşamanın önemini vurgulayarak Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir millet savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür” sözlerini iletti.

Eğitimde öğretmen modelinin yerini anlatan Altıntaş, eğitim fakültelerinin Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini belirterek “Öğrenciler, meslek hayatına atılmadan önce öğretmenlerle istişarede bulunmalı, öğrendikleri yöntem ve teknikleri de uygulamalı olarak hayata aktarmalı.” mesajını verdi.

Altıntaş, tüm öğretmenlerin gününü kutlayarak “Görev başında şehit düşmüş yüzlerce öğretmenimiz var. Kışın soğuğuna aldırmadan okula koşan milyonlarca çocuk var. İşte bizim umudumuz onlar.” dedi.

Konuşmanın ardından şehit öğretmenler adına hazırlanan video gösterimi izlendi.  Şiir dinletisi sunuldu; Doğan Cüceloğlu’nun “Öğretmenim Bir Bakar Mısın?” adlı eserinden esinlenerek hazırlanan “iyi ve kötü öğretmen incelemesi” canlandırıldı. Etkinliğin sonunda öğretmen adayları “Öğretmen Marşını” hep birlikte okudu.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.