Oğuz Gülistan İlköğretim Okulunu Ziyaret Etti

Okul ziyaretlerine devam eden Vali Memduh Oğuz, Gülistan İlköğretim Okulunu ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2012 11:45
Oğuz Gülistan İlköğretim Okulunu Ziyaret Etti

İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Gülistan Mahallesi Muhtarı Zühal Top, Okul Müdürü Mehmet Yılmaz, Okul Aile Birliği Başkan Vekili Halit Gürdal, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz, okul ziyaret anı teneffüse denk gelmesi nedeniyle okul bahçesinde bir süre öğrencilerle oyun oynadı.

Öğretmenler odasında öğretmenlerle sohbet eden Vali Oğuz, çocuklarla ilgili bütün meslekleri çok sevdiğini ifade etti.

Vali Oğuz; "Bizim için çok kıymetlisiniz"
Vali Oğuz konuşmasında; "Gelir gelmez bahçede gördük, bu hayat dolu çocuklarla beraber olmak, bir başka söyleyişle masum çocuklarla beraber olmak çok güzel, o bakımdan çok güzel bir mesleği yapıyorsunuz.

Eğer çocuklukta iyi eğitim verilirse, güzel eğitim verilirse, gelecek ona göre güzel olur. Hem aile, hem okul, hem de çevre üçlü şekilde eğitim verirse sonucun olumsuz olması mümkün değil, bu şekilde yetişen yavrularımız iyilik esasına, doğruluk esasına göre yetişirler.

Biz çocuklardan da olumlu elektrik alıyoruz, insanlar çocukları kucaklarına alıp severler, ama bu sadece onlara iyilik yapmak değil, onlardan olumlu bir elektrik alırız, ruh güzelliğimiz gelişir. Sizler burada dediğim gibi çok güzel bir mesleği icra ediyorsunuz. Onların ileriki hayatlarındaki başarılı pozisyonlarını gördüğünüzde mutlu oluyorsunuz. Eşimle beraber gezerken biz karşılaşıyoruz, benim öğretmenimdi, benim öğretmenim diyenlerle karşılaşıyoruz, bu çok güzel bir duygu.

Bu güzel mesleğin hem maddi sorunları var, hem de moral sorunları var. O bakımdan bugünkü ziyaretimiz sizinle ilgiliyiz, bizim için kıymetlisiniz, pozisyonlarınızı biliyoruz, okullarımızı düşünüyoruz, bunu söylemek için buradayız.

Genel olarak da söylüyorum, Isparta'da çok değerli meslektaşlarınız var. Başta milli eğitim teşkilatımız olmak üzere burada yüksek bir eğitim düzeyi var. Genel manada okullardaki eğitimden memnunuz, öğrencilerimizden, öğretmenlerimizden ve velilerimizden memnunuz. Ama Isparta'da her şey çok mükemmel değil, bina eksiğimiz var, bunlar inşallah tamamlanacak. Bu sene Allah kısmet ederse Devlet-Vatandaş işbirliğiyle biraz fazla okul yaptıracağız. Hayırseverleri biraz daha davet etmemiz lazım, benim Isparta'da ilk yılım geçti dostlarımız, ahbaplarımız oldu, şimdi onları biraz daha okullarla ilgili hale getirmek lazım" dedi.

Sınıflarda derslere katılan Vali Oğuz, bir süre öğrencilerle sohbet etti. İlköğretim 2'nci sınıfına giren Vali Oğuz, çocuklara İstiklal Marşını söyletti. Anasınıfını ziyaret eden Vali Oğuz, sınıfta 26 öğrencinin olduğunu öğrenince, öğrenci sayısının çok fazla olduğunu belirterek, İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz'a sorunun çözümü konusunda talimat verdi. İncelemelerini tamamlayan Vali Memduh Oğuz, ilgililere teşekkür ederek okuldan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.