Oğuz: Hayvancılık Yatırımlarının Önünde Engel Yok

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Konya Isparta Planlama Çevre Düzeni Planı kapsamında hayvancılıkla ilgili yapılacak yatırımların önünde herhangi bir engel bulunmadığını bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ağustos 2011 18:49
Oğuz: Hayvancılık Yatırımlarının Önünde Engel Yok

Isparta Valisi Memduh Oğuz, yaptığı açıklamada, 9 Mart'ta yürürlüğe giren Konya Isparta Planlama Bölgesi Çevre Düzeni Planı'na göre, fiilen sulanan veya sulama kapsamında kalan tarım alanlarında, organize hayvancılık bölgeleri haricinde, hayvancılık tesisleri yapılamayacağı yönünde hüküm getirildiğini hatırlattı.

Isparta topraklarının yaklaşık yüzde 87'sinin sulanabilir alan olduğunu ve kentin ekonomisinin büyük bölümünün hayvancılığa dayandığını vurgulayan Vali Oğuz, hayvancılıkla ilgilenen vatandaşların bu hükümden olumsuz etkilendiğini söyledi.

Sorunun giderilmesi konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşme yapıldığını anlatan Oğuz, şöyle konuştu:

"Hayvancılık amaçlı yatırımların geliştirilmesi ve yönlendirilmesi amacıyla, İl Toprak Koruma Kurulu marifetiyle en az 20 hektar büyüklüğünde organize tarım alanlarının belirlenebileceği, bu alanlar içinde hayvancılığı destekleyici her türlü sanayi faaliyetinin yapılabileceği belirtilmiştir. En önemlisi bu alanların organize sanayi sitesi statüsünde olmadığı özellikle vurgulanmıştır. Böylelikle, herhangi bir bölgede, ihtiyaç duyulması halinde hayvancılık yatırımının kolaylaştırılması amacıyla bölgenin 20 hektarlık bölümü İl Toprak Koruma Kurulu marifetiyle hayvancılık organize bölgesi seçilecektir. Seçilen bu bölgedeki hayvancılık yatırımı için herhangi bir engel kalmamış olacaktır. "

Yer seçimi yapılan alanlara ilişkin imar planlarının, çevre düzeni planı değişikliğine gerek olmaksızın ilgili birim tarafından uygulanacağını ifade eden Oğuz, onaylanan planların sadece bir işlem için bakanlığa gönderileceğini kaydetti.

Çevre Düzeni Planı uygulamasına göre sorunun ortadan kaldırıldığını belirten Oğuz, "İlimizde uygun görülen hayvancılık yatırımları önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.