Oğuz: 'Kabul edilemez'

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Valilik binasında bir gazetecinin polisler tarafından darp edilmesinin üzüntü verici olduğunu belirtti

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2011 12:55
Oğuz: 'Kabul edilemez'

Vali Oğuz, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ramazan Acar ile polisler tarafından darp edildiğini ileri süren Manşet Gazetesi Muhabiri Bahadır Kodaloğlu'nu ziyaret etti.

Oğuz, ziyarette yaptığı açıklamada, yaşanan olaydan dolayı üzüntü duyduğunu belirtti.

Vatandaşa devletin gülen yüzünü göstermenin hem kendisinin hem de tüm memurların görevi olduğunu söyleyen Oğuz, "Biz devletin temsilcileri olarak köşe Bucak, en ücra yerde yaşayan vatandaşımızı yüzünü güldürmeye çalışırken, vilayetimizde yaşanan bu olay üzüntü vericidir" dedi.

Gazeteciye yapılan bu davranışı kendi şahsına yapılmış gibi değerlendirdiğini ifade eden Oğuz, olayla ilgili soruşturmanın yürütüldüğünü bildirdi.

Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da, böyle bir olayın sadece gazeteciye değil vatandaşa da yapılmasının kendilerini derinden yaralayacağını kaydetti.

Isparta Emniyet Teşkilatı'nda böyle bir olayın yaşanmasının üzücü olduğunu söyleyen Gürkan, tahkikatın başladığını belirtti.

Gazeteci Kodaloğlu da, emniyet personeli ile gazetecilerin aynı ortamlarda çalıştığını belirterek, bundan dolayı kol kola olması gerektiğini belirtti. Kodaloğlu, Vali Oğuz'a ve Emniyet Müdürü Gürkan'a yaklaşımlarından dolayı teşekkür etti.

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Acar da, gazetecilerin emniyet personeli gibi gece gündüz demeden görev yaptıklarını hatırlatarak, yaşanan olayın kabul edilemeyecek kadar üzücü olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.