Oğuz "Kalkınmada Önemli Hamleler Yapıldı"

Isparta Valisi Memduh Oğuz, 2011 yılında Isparta’nın kalkınmada önemli hamleler yaptığına işaret etti.

Yayınlanma:
Oğuz "Kalkınmada Önemli Hamleler Yapıldı"

Valisi Memduh Oğuz, 2011 yılında Isparta’nın kalkınmada önemli hamleler yaptığına işaret etti. Vali Oğuz, tarım ve hayvancılıkta önemli yol kat edildiğini, kazacın da buna göre arttığını söyledi.

Vali Oğuz, “Isparta’yı tarım ve hayvancılıkta birinci sıraya koyuyorum. Meyvesi bereketliyse o sene üreticinin yüzü gülüyor, halkın yüzü gülüyor. Geçtiğimiz yıl 610 bin ton elma üretmişiz. Bu elma ekonomik girdi demektir. 21 bin ton kiraz üretmişiz, 17 bin ton kayısı üretmişiz. Bunlar piyasada gayet güzel değerlendirilmiş. Fiyat, üreticiyi memnun edecek şekilde oluşmuş. Tabi tarımda bizim birinci ürünümüz gül, 7 bin ton gül yaprağı üretilmiş. Bugünya şartlarına uygun, fiyat itibariyle iyi değerlenmiş. Bütün bunlardan dolayı bir şükrümüz var. Hemen hayvancılığa baktığımızda büyükbaş hayvancılıkta, devlet desteğiyle ciddi katkılar olmuş. Yani 10-15 trilyonlu devlet desteğini bizim aracılığımızla yapmışız. Binlerce büyükbaş hayvan dağıtılmış. Vatandaş kendisi de yatırım yapmış. Küçükbaşa baktığımızda 180 bin küçükbaş 250 binin üzerine çıkmış, bir yıl içinde, yüzde 20’den fazla artış olmuş, benim özel ilgilendiğim bir alan” dedi.

SANAYİ YATIRIMLARI
Isparta Valisi Oğuz, Organize Sanayi Bölgesi’yle ilgili de önemli adımlar atıldığını, 3 önemli yatırımın yapıldığını belirtti. Vali Oğuz, “OSB ile şehrin ilgilenmesi yoğunlaşmış. OSB’ye Afyon’daki bir süt ürünleri fabrikası gelmiş, buraya üretime başlamış. 3 tane süt ürünleri ile ilgili tesisimiz olmuş. OSB’nin diğer boş alanlarına talepler artmış. Deri OSB, arıtmasını nisan ayında devreye sokacak. Şimdi karar aldık, deri OSB, tek başına bu meslek grubu için tatmin edici olmadığı için orayı bir karma OSB yapmaya karar verdik. Daha karar aşamasındayken, deri OSB’ye müracaatlar başladı. Başka sanayi alanlarından teklifler gelmeye başladı. Sanayide de benim hissettiğim, ciddi bir yöneliş meydana gelmiş” dedi.

TURİZM YATIRIMLARI
Turizm konusuna da değinen Vali Memduh Oğuz, 5 yıldızlı otel sayısının artacağını haber verdi, ayrıca, Arap ülkelerinden yatırım beklediklerini ifade etti. Vali Oğuz, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Altyapı eksikliğinin giderilmesi için 5 yıldızlı otelin temeli bizim zamanımızda atıldı, birkaç ay içinde bitecek. Kendi yerimiz gibi memnun oluyoruz. O güzel bir örnek olduğu için şimdi onu takip eden başka örnekler var, biz de yapalım diyorlar. Biz vilayet, özel idaresi olarak niye böyle bir girişimin içindeyiz. Bu girişimler turist gelir mi denilince, BAKA ile Arap ülkeleri ile temaslarımız oldu. Benim özel olarak temasım oldu, Isparta için çok önemlidir. Son derece önemlidir. 22 Arap ülkesinin turizm organizasyonun başkanı prens vilayetimize geldi, Isparta’yı pilot vilayet seçti. Burada ciddi turistik yatırım yapacaklar, turist gönderecekler. Nisan ayında Bursa’da yapılacak toplantının ardından ilimize bakanlar gelecek. Bu ciddi yatırım hazırlığıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.