Oğuz Rehabilityasyon Merkezini Ziyaret Etti

Vali Memduh Oğuz Anadolu Mahallesinde 378 öğrencisi bulunan Özel Öncü İletişim Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile birlikte ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Şubat 2012 14:50
Oğuz Rehabilityasyon Merkezini Ziyaret Etti

Vali Memduh Oğuz Anadolu Mahallesinde 378 öğrencisi bulunan Özel Öncü İletişim Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile birlikte ziyaret etti.

Kurucu ve Sorumlu Müdür Oğuzhan Tortop, Psikolog Hasan Hüseyin Atagündüz ve çalışanlar tarafından karşılanan Vali Oğuz, bireysel ve grup eğitimlerinin yanı sıra, öğrencilere uzmanlar tarafından fizyoterapi uygulamalarının da yapıldığı bölümleri gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti.

5 Fizyoterapist, 7 zihinsel engelli sınıf öğretmeni, 1 zihinsel özel eğitim öğretmeni, 1 çocuk gelişimi ve eğitimi usta öğreticisi, 3 işitme engelli öğretmeni, 1 dil konuşma terapisti ve 1 rehber öğretmen kadrosuyla birlikte 31 çalışanı bulunan merkezin ayrıca Dinar'da şubesi bulunmakta.

Tortop; "Aileler yaş farkı gözetmeksizin çocuklardaki özel durumları tespit ettikleri andan itibaren bize başvursunlar"
Gündüzlü ve seanslı bir eğitim verdiklerini ifade eden Sorumlu Müdür Oğuzhan Tortop; "Kurumumuz faaliyetlerine 1998 yılından beri devam etmekte. Zihinsel engelli, bedensel engelli, işitme engelli, konuşma engelli ve otistik çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Eğitimlerimiz bireysel ağırlıklı olarak devam etmekte. Özel eğitimde en önemli olgu, ailelerin bu konuda erkenlik ilkesine riayet etmesidir. Çocuklar en erken yaşta tespit edildikten sonra kurumumuza gelecek olurlarsa veya özel eğitim almaya başlayacak olurlarsa ki bu bebeklik çağında başlayan bir eğitimdir, ileriye dönük kazanımları daha fazla olur ve ileride karşılaşabilecekleri problemler buna bağlı olarak az olur" dedi.

Genel Sekreter Engin; "Bu tür işletmeler geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor"
Böyle bir kurumun Isparta olmasından dolayı gurur duyduklarını ifade eden BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin; "Bizim ülkemizde bu sektör yeni yeni gelişiyor. Bu tür çocuklarımıza artan bir ivmeyle daha çok sahip çıkılıyor. Burada 378 öğrenci var, bu küçük bir il için çok büyük bir başarı. Ayrıca burası son derece başarılı bir kurum, o nedenle bu ve benzeri kurumların artmasını diliyoruz.

Bizim geçmişimizde Selçuklu ve Osmanlı döneminde bu tür rehabilitasyon merkezi zaten vardı. Bunun çağdaş normlarda profesyonel işletmecilik anlayışı içerisinde yeniden yapılması bizi umutlandırıyor ve geleceğe çok daha iyi bakmamızı sağlıyor.

Bildiğiniz gibi Isparta en yaşanılabilir 5. il, bu başarıda en önemli göstergelerden bir tanesine de bu tür merkezler. Yani bu tür kurumların çok olması, muhtaç durumda olan toplumun bütün dezavantajlı kesimlerine ulaşılması, bizim yaşanılabilir il olmamamızı arttırıyor ve Türkiye'de örnek bir il haline getiriyor, bundan dolayı da gerçekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Vali Oğuz; "Kamu hizmetlerinin tanıtılması çok önemli"
Örnek bir müesseseyi gördüklerini ifade eden Vali Memduh Oğuz; "Bu hizmet; ancak bilimsel bir yaklaşımla, ilmi bir yaklaşımla, çağdaş bir anlayışla yürütüldüğü zaman sonuç alınabilecek bir hizmet. Sınama, yanılma yöntemiyle falan olacak bir iş değil, netice itibariyle bunun ilmi bir temeli vardır, bir pedagojik temeli vardır, sağlıkla ilgili ihtiyaçlar vardır. Bu bakımdan böyle bir yaklaşımla bu müessesenin kurulmuş olması çok önemli.

Arkadaşlarımız son derece yoğun bir sorumluluk hissiyle burada gayret sarf ediyorlar. Böyle olunca bizim sadece ziyaretle yetinmeyip, onların ihtiyaçlarını, varsa yapılacak destekleri temin etmemiz lazım.

Artık modern devletlerde kamu hizmetinin görülmesinin esas olduğu, kim tarafından görüldüğünün de çok önemli olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu bakımdan şimdi Türkiye'de aynı şeyi çok güzel uyguluyor.

Vali Oğuz; "Burada toplumun sıkıntısı üstleniliyor"
Bu hizmet devletin yapması gereken bir hizmet, ama devlet yapması lazım gelen hizmetleri ya bizzat yapar, veya yaptırır. Dolayısıyla bu yapılan hizmet bir kamu hizmetidir ve önemli bir hizmettir, yani bizim müessesemizdir. Arkadaşlarımız bu bizim müessesemizdir dediğimiz yeri en üst düzeyde işletiyorlar, bundan büyük memnuniyet duydum, kaldı ki Dinar'da bir şubelerinin olduğunu söylediler. Burada mütevazi ölçülerde gördüğümüz bu müessesede 350'nin üzerinde öğrenci olduğunu söylediler. Bu sayıda öğrenci demek, toplumun çok büyük bir sıkıntısını üstlenmek demektir. Kendilerine başarılar diliyorum, kolaylıklar diliyorum" dedi.

Vali Memduh Oğuz incelemelerinden sonra ilgililere teşekkür ederek merkezden ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum