Oğuzdan Hakem ve Gözlemciler Derneğine Ziyaret

Vali Oğuz, Faal futbol hakemleri ve gözlemcileri derneğini ziyaret etti.Vali Memduh Oğuz, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Isparta Şubesini ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mart 2012 15:54
Oğuzdan Hakem ve Gözlemciler Derneğine Ziyaret

Vali Oğuz, Faal futbol hakemleri ve gözlemcileri derneğini ziyaret etti.Vali Memduh Oğuz, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Isparta Şubesini ziyaret etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği Isparta Şube Başkanı Şeref Basmacı, İl Hakem Komitesi Başkan Vekili Ahmet Büyükaşıcı ve il hakemleri tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz, il hakemleriyle bir süre sohbet ederek onların ihtiyaç ve sorunlarını dinledi.

Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği Isparta Şube Başkanı Şeref Basmacı'nın kısa selamlama konuşmasından sonra konuşan İl hakem Komitesi Başkan Vekili Ahmet Büyükaşıcı, futbol camiasında son günlerde gündemde olan soruşturmalarda hakemlik camiasının yer almamasında verilen emeklerin ve çalışmaların etken olduğunu ifade etti.

Büyükaşıcı konuşmasında; "Bu doğrultuda, şaibenin ve tribün yaygarasının en aza indirilmesinde hakemin kararları etkili olmaktadır. Bu çerçevede her hafta kritik toplantıları yaparak genç hakemlerimize eğitim vermekteyiz. Hakemlik camiasını ileriye götürmek adına fahri olarak üstlendiğimiz bu görevde mutlu olabilmenin yolu, hakemlerimizin üst liglerdeki yöneteceği maçlarda başarılarıdır, bunun için özverili çalışmalarımız devam etmektedir.

Sayın Valim yapmış olduğunuz bu ziyaret, çalışmalarımıza olumlu bir ivme kazandıracaktır. Hakemlerimizin hak ettikleri ortamda çalışmalarını sürdürebilmeleri için, himayelerinize ve katkılarınıza ihtiyaç olduğunu belirterek saygılarımı sunuyorum" dedi.

20 üyesi gözlemci ve 40 üyesi faal hakem olmak üzere toplam 60 üyesi bulunan dernekte, profesyonel liglerde 1 orta hakemi ve 3 yan hakemi görev yapmakta.

Vali Oğuz; "Tarafsız hakemi herkes sever"
Hakemlik mesleğinin zor olduğunu ifade eden Vali Memduh Oğuz; "Hakemlik mesleği genel olarak zor bir görev, ama bana göre futbol hakemliği daha da zor. Futbol maçına giden seyirciler genelde maça bakarlar, futbolcuları takip ederler, topa nasıl vurdu, nasıl vuramadı buna bakarlar. Ben maçı yöneten hakeme bakarım, nasıl davrandığına, kontrolü nasıl sağladığına, yan hakemle nasıl irtibat kurduğuna, bunlara bakarım. Çünkü çok hızla cereyan eden bir hadise var, o hadisede duruma hâkim oluyor ve anında karar veriyor.

Hakemlik mesleğinin bir başka zorluğu da şu; hakemin tarafsız olmasını isteyen kimse yok, her iki takımda hakemin kendisinden yana olmasını arzu eder. Kendinden yana düdük çalarsa seyirci ve oyuncu memnun olur, dolayısıyla hakem tarafsız olsun amma icap ettiğinde benden yana olsun ister. Ama netice olarak herkes tarafsız hakemi sever, bu sebeple hakem bütün kamuoyunun arzularına rağmen tarafsız olduğunda çok güçlü olur ve o yüzden de lider olur. Yani aldığı parayla, ücretle değil, ama kazandığı itibarla, izzetle çok yüksek bir saygınlık kazanır. Herkes ona saygı duyar ve kıymetini bilir, hakemliğin benim açımdan hak ettiği değer budur.

Ayrıca burada gençlerimize de örnek oluyorsunuz, o bakımdan hepinizi önemsiyorum. Bu doğrultuda sizin yanınızdayım, sorunlarınızın çözümünde, sıkıntılarınızın giderilmesinde sizin yanınızdayım. Klasman hakemlerimizin çoğalmasında maddi ve manevi destek ne gerekiyorsa verelim, beraberce dayanışma içerisinde olalım" dedi.

Vali Oğuz; "Sigara içenlere kırmızı kart göstereceğim"
Ziyaretin anısına kendisine hakem düdüğü ile birlikte sarı kart ve kırmızı kart verilen Vali Oğuz, içinizde sigara içen var mı? Diye sordu. Hakemler içinde sigara içenin olmadığını öğrenince; "Bu çok güzel, siz bu kartları oyunculara gösteriyorsunuz, ama ben bu kartları sigara içenlere göstereceğim. Önce ihtar amacıyla sarı kartı, eğer sigara içmeye devam ederse de kırmızı kartı göstereceğim" dedi.

Konuşmalardan sonra derneğin bölümlerini gezen Vali Oğuz, hakemlerin soyunma odaları başta olmak üzere eksik olan yerlerin iyileştirilmesi hususunda İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Gevrek'e talimat verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.