Okul Düzenlemeleri Yine Olay Oldu!

Eğitimde dönüşüm kapsamında yapılan okul düzenlemeleri geçen yıl olduğu gibi bu yıl da velileri ayağa kaldırdı.

Yayınlanma:
Okul Düzenlemeleri Yine Olay Oldu!

Bazı okulların kapatılarak İmam Hatip’e dönüştürülmesi, bazılarının da ilkokul bölümünün kapatılması çeşitli okullarda velileri ve öğrencileri sıkıntıya sokacağı gerekçesiyle tepki çekiyor. Geçtiğimiz gün İmam Hatip’e dönüştürülmesi düşünülen Gürkan İlkokulu velileri, valilik önünde toplanarak şikayetlerini dile getirdi. Yine kapatılacağı söylenen Mustafa Şener İlkokulu velileri ise düzenledikleri imza kampanyasında 600’e yakın imza topladı. Veliler, dün valilik önünde toplanarak okulun kapatılmamasını istediler.

Geçen yıl uygulanmaya konulan, yeni eğitim sisteminin sancıları bu yıl da sürüyor. Isparta Gürkan İlkokulu’nun İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürülecek olması, velileri ayaklandırdı. Veliler, 60 kişilik İmam Hatip Ortaokulu için 160 öğrencilik okulun kapatılmamasını istedi.

Isparta’da yeni eğitim sistemiyle ilgili dönüşüm süreci devam ediyor. Yaklaşık 160 öğrencinin eğitim gördüğü Gürkan İlkokulu’nun imam Hatip Ortaokulu’na dönüşümü gündemde. Bu durum öğrenci velileri ve mahalle sakinlerini ayaklandırdı. Valilik önünde toplanan mahalleli, İmam Hatip Ortaokulu’na karşı olmadıklarını ancak bu dönüşümü çocuklarının eğitimi için istemediklerini söyledi.

Veliler, “Şuanda çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Çocuğunuzu çarşıda bir okula verdik dediler. Benim çocuğum özürlü, en yakın okul da Gürkan İlkokulu. Ben çocuğumu çarşıdaki okula nasıl göndereceğim? Buraya Dere Mahallesi’nden, Yenice’den, Doğancı ve Keçeçi mahallelerinden öğrenciler geliyor. Çocuklarımız bir kilometre yürüyorlarsa, çarşıya geçince iki kilometre yürüyecekler. Kimse servise çocuğunu veremez. Çünkü iki üç çocuğu okulda okuyor. Buradakilerin bunu karşılama imkanı yok” diye konuştular.

Doğancı Mahallesi Muhtarı Melek Ağlasun ise, “Çocuklarımızı Nazmi Toker’e gönderiyorlar. Biz oraya gitmek istemiyoruz. 160’a yakın öğrenci var. İmam Hatip Ortaokulu’nu orada istemiyoruz. İmam Hatip Ortaokulu’na gelecek olan öğrenci sayısı 60. Bizim burada okuyan öğrenci sayımız ise 160’a yakın. Eğer gelecekse bir ortaokul, bu bizim okulumuzun bünyesinde olsun sadece. Biz öğrencilerimizi başka okullara göndermek istemiyoruz. Bu konuda da daha önceden Sayın Valimizin ve Milli Eğitim Müdürümüzün sözü vardı” ifadelerini kullandı.

Gürkan İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Ağlasun, sorunun çözümü için yetkililerden yardım istedi. Ağlasun, “Biz öğrencilerimizi Doğancı olarak okutmuyoruz. Çevre mahallelerden de gelen çocuklarımız var. Biz müdür yardımcısı odasın sınıfa dönüştürdük. Biz bu kadar halkı, temsili olarak getirdik. Tüm halkın ayaklanmasını istemedik.” diye konuştu.




600’E YAKIN İMZA TOPLADILAR
Mustafa Şener İlkokulu’nun, Iyaş Selçuklu Ortaokulu’na taşınacağını duyan veliler, soluğu Valilikte aldılar. Başlattıkları imza kampanyasında 600’e yakın imza toplayan veliler, bunu Vali Vahdettin Özkan’a sunmak için Valilik binası önünde toplandılar.

Okullarının kapanmaması için direneceklerini belirten Mustafa Şener İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Gonca Çevik, “Biz Vali Beyle görüşmeye geldik. Ama kendisinin şehir dışında olduğu haberini aldık. biz her şeye rağmen direneceğiz. Çocuklarımızın bölünmesini kesinlikle istemiyoruz.

Okulumuzun hemen kenarında Anadolu Lisesi var. Anadolu Lisesi’nin başka bir yeşere taşınabileceğini tahmin ediyoruz.” diye konuştu.
Çevik, Mustafa Şener İlkokulu’nun düz ortaokula dönüştürüleceğini belirterek, başlattıkları imza kampanyasında 600’e yakın imza topladıklarını ve bunu Vali Vahdettin Özkan’a sunacaklarını söyledi.

Öte yandan IYAŞ Selçuklu İlköğretim ve Ortaöğretim Okulu öğrenci velileri de aynı saatlerde valilikteydi. Öğrenci velileri Vali Yardımcısı Okan Leblebiciler ile görüşmek istedi. Ancak Vali Yardımcısı makamında olmadığı için görüşmediler.

Öğrenci velileri, “IYAŞ Selçuklu hem ortaokul hem de ilkokul. Ancak, öğrendik ki yeni dönemde ortaokul dağıtılacakmış. Hangi okulda boşluk olursa oraya dağıtılacak deniliyor. Okulumuzun binası, fiziki yapısı yeterli. Biz hem ilkokulun hem de ortaokulun olmasını istiyoruz. Eğitimin kalitesini düşürmenin bir anlamı yok. Biz de burada sayın Vali Yardımcımızdan bilgi almak için geldik” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum