'Okul Planlaması Yeniden Yapılmalıdır'

Eğitim Bir Sen Isparta Şubesinden 4+4+4 açıklaması.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Haziran 2012 13:56
'Okul Planlaması Yeniden Yapılmalıdır'

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 25 / 06 / 2012 tarih ve 69 sayılı kararı ile İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesi değiştirilmiş olup bu çizelge ile kademeli olarak 5.sınıfların ders saati 36, 6.sınıfların ders saati 36, 7.sınıfların 37, 8.sınıfların 37 saate çıkarılmıştır. 1. ve 5. sınıflarda çizelge kademeli olarak uygulanacaktır. Bu durum, daha önce 4+4+4 eğitim sistemi için ilimizde planlanan ikili öğretim uygulamasında karşılaşılacak olumsuzlukları daha da arttıracaktır.

Eğitim Bir-Sen olarak, ilimizdeki eğitim kurumlarının fiziki alt yapısının normal eğitim için yeterli olduğu kanaatindeyiz. Çocuklarımızın daha iyi eğitimi ve velilerimizin zor durumda kalmaması için ilimizdeki okul planlamasının yetkililer tarafından tekrar gözden geçirilmesinde fayda vardır.

İlimiz Merkezinde şu an 3 okulumuzdaki ikili eğitim uygulamasının azaltılması için çalışmalar yapılması gerekirken, rakamın arttırılması Isparta eğitim çıtasını yükselteceğine düşürecektir. Sabah ve akşam vakitlerinde çocuklarımızı ve velilerimizi yollara dökmek eğitimde başarı değil, başarısızlık getirecektir.

Zararın neresinden dönersek eğitimimizin karı olacaktır. Dün, okulumuzda ikili eğitim uygulansın diyen velilerimiz yarın, normal eğitim uygulansın, ilkokul ve ortaokul ayrı binalarda olsun demeye, artan sesle devam edecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

İhsan ARICI
Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum