Okul Sporları Satranç Turnuvasında Karmaşa

2018 Isparta Okul sporları satranç turnuvası, 12-14 Şubat tarihlerinde Isparta Şehit Komiser Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulu Konferans salonunda dün başladı.

Yayınlanma:
Okul Sporları Satranç Turnuvasında Karmaşa

Turnuvalar 3 gurup halinde 12-13-14 Şubat tarihleri arasında Minikler ve Yıldız Kategorisindeki sporcular ile başlaması gerekirken yaşanan karmaşa ve sorumsuzluktan dolayı hem geç başladı hem de turnuva tarihi 19-20-21 Şubat tarihlerinde oynaması gereken Küçükler ve Gençler kategorilerinde yarışacak öğrencilerde turnuvaya çağırılınca karmaşa yaşandı. Yaşanılan olayda Satranç İl Temsilcisi Mine Kiraz’a Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğünün belirtmiş olduğu tarihler dışında çağırılan sporcular, antrenörler ve veliler haklı olarak tepki gösterdiler. Yaşanılan sıkıntıdan dolayı öğrenciler derslerinden ve eğitimlerinden geri kaldılar. Veliler ve Antrenörler bu sıkıntın neyden dolayı yaşandığını ve bu kadar sorumsuzca bir şey olamayacağını dile getirdiler. Turnuva öğleden sonra başlayarak devam etti.     

Miniklerde mahalli; küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde ise mahalli, grup ve Türkiye birinciliği kademelerinde, genel ve kız okul takımları arasında yapılacaktır. İl yarışmalarını, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerince belirlenecek takvim doğrultusunda ilan edilecek ve düzenlenecek. Okullar mahalli yarışmalara birden fazla takımla katılabilirler. Ancak il kontenjanı doğrultusunda aynı okulun birden fazla takımının bölge birinciliği yarışmalarına katılma hakkı elde etmesi halinde sadece en iyi dereceyi elde eden takım, bölge birinciliği yarışmalarına iştirak edebiliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum