Okul Sütüne 52 Kuruş Teklifi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, “Okul Sütü Programı” için yaptığı süt alımı ihalesinde Akdeniz bölgesi için 52 kuruş teklifi verildi ama teknik nedenlerle ihale iptal edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Nisan 2012 13:52
Okul Sütüne 52 Kuruş Teklifi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, “Okul Sütü Programı” için yaptığı süt alımı ihalesinde, 3 firmanın İç Anadolu, Ege ve Marmara bölgeleri için verdiği teklifler geçerli sayıldı. Akdeniz bölgesi için 52 kuruş teklifi verildi ama teknik nedenlerle ihale iptal edildi

7 milyon 200 bin öğrenciye 5 gün süt dağıtılmasını kapsayan ihalede; Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi için teklif verilmedi.

Akdeniz Bölgesi için verilen teklif de teknik nedenlerle iptal edildi. Önümüzdeki süreçte alınan teklifler değerlendirilirken, teklif gelmeyen bölgeler için de yeniden ihaleye çıkılacak.

“Okul Sütü Programı” kapsamında 32 bin 526 okulda eğitim gören öğrencilere dağıtılacak süt kutularının üstünde “Okul sütü, akıl küpü” yazacak. Türkiye genelinde 7.2 milyon öğrenciye dağıtılacak süt alımı ihalesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kayhan’ın komisyon başkanlığında yapıldı. Yavuz Gıda, İç Anadolu Bölgesi için birim fiyatı 52 kuruştan 13 milyon 587 bin 743 liralık; Dimes, Ege Bölgesi için birim fiyatı 50 kuruştan 9 milyon 628 bin liralık; Yörükoğlu (Yör-San), Akdeniz Bölgesi için birim fiyatı 52 kuruştan 11 milyon 258 bin 208 liralık, Ak Gıda - Sütaş - Danone Tikveşli - Yörükler - Tat konsorsiyumu Marmara Bölgesi için birim fiyatı 48 kuruştan 21 milyon 844 bin 32 liralık teklif verdi.

Özel okullar hariç, ana sınıfından beşinci sınıf dahil ilköğretim okulu öğrencilerini kapsayacak okul sütü programı bu yıl içinde uygulamaya konulacak. Okul sütlerinin dağıtımı, Okul Sütü Komisyonu’nca belirlenecek program ve takvim doğrultusunda başlayacak. Önümüzdeki süreçte, teklif alınan bölgelerin sunduğu rakamlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca değerlendirilirken, teklif alınamayan bölgeler için de yeniden ihaleye çıkılması bekleniyor. Teklif alınamayan bölgeler için bir an önce ihaleye çıkılması planlanıyor.

Bir bölgeye süt verilip diğerine verilmemesi gibi bir durumun meydana gelmemesi için, teklif alınan bölgelerde süt dağıtımının bir süre ertelenmesi de gündemde. “Okul Sütü Programı” kapsamında 32 bin 526 okulda eğitim gören öğrencilere dağıtılacak süt kutularının üstünde “Okul sütü, akıl küpü” yazacak. Pipetli süt kutularının bir yüzünde de “Biz geleceğiz, gelecek bizim. Sağlıklı büyüme ve gelişme için süt içelim” ibaresi yer alacak.

Kutularda şunlar yazacak:
- Süte alerjisi olanlar öğretmenine haber vermelidir.
- Kutuyu açtıktan 30 dakika içinde süt tüketilmelidir.
- Bombeli ve tahrip olmuş kutulardaki süt içilmemeli.
- Kutular serin ve kuru yerde muhafaza edilmelidir.
- Para ile satılamaz.

(Milliyet)

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.