Okul Yapmak Mı, Arsa Bulmak Mı Zor?

Hızırbey Mahallesi'ne yapılacak ilkokul için 5000 m2'lik okul alanında kamulaştırma süreci 3 yılda nihayet tamamlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Aralık 2013 10:00
Okul Yapmak Mı, Arsa Bulmak Mı Zor?

350 mirasçı tek tek arandı, bulunanlar ikna edildi, bulanamayanlar ve ikna edilemeyenler için mahkemenin sonucu beklendi.

Türkiye'de bir taraftan derslik ve okul sıkıntısı diğer taraftan okul yapmak için gereken arsanın inşaat sürecine hazırlanması için yaşanan sıkıntı. Devlet, Hızırbey Mahallesi'nin okul ihtiyacına çözüm bulmak için ilkokul yatırımı planladı, bütçeye 3 milyon TL para ayırdı. İş yatırımı gerçekleştirmeye geldiğinde, İmar Planı'nda okul yeri olarak gösterilen alanın kamulaştırması ve inşaata hazırlanması gerekiyordu. Ancak bu işi yapmak öyle kolay olmadı. Hızırbey'de okul yapmak için kamulaştırma için tam 3 yıl mücadele verildi.

Hızırbey'deki kamulaştırma sürecinin en yakın tanığı Mahalle Muhtarı Zeynep Yiğit. Mahallesine okul yaptırmak için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dikkatini çeken ve Başbakanlıktan Milli Eğitim Bakanlığı'na oradan da Isparta Valiliği'ne talimat verilmesini sağlayan Muhtar Yiğit, 3 yıl süren kamulaştırma sürecinin nihayet sonuçlanmasından ötürü oldukça mutlu. Hızırbey'de okul yeri olarak ayrılan 5 bin m2'lik alanın kamulaştırılması için 350 mirakçı tek tek arandı. Mahalle Muhtarı Zeynep Yiğit de dedektif gibi çalışarak mirasçıları buldu, Milli Eğitim yetkilileri ile biraraya getirdi. Bulunanlar ikna edildi, kamulaştırma yapıldı. Ancak bulunamayanlar ve ikna edilemeyenler için yargı süreci başlatıldı. 3 yılın sonunda yargı süreci de tamamlandı. Son 1 kişi için verilen hukuk mücadelesi zaferle sonuçlandı. 350 kişiyle istimlak sözleşmesi yapan Milli Eğitim, Hızırbey'e yapılacak ilkokul için ihale aşamasına geldi. Okul için 3 milyon TL'lik ödenek kasada bekliyor.

Hızırbey Mahallesi Muhtarı Zeynep Yiğit, kamulaştırma sürecinin 2011 yılı başından itibaren devam ettiğini anlattı. 3 yıl sonunrda bu sürecin de tamamlanmasından mutlu olduklarını belirten Yiğit, okulun biran önce yapılarak eğitim-öğretime açılmasını temenni etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum