Okul Zili Vatandaşı Çileden Çıkarıyor

İl Merkezi’nde özellikle mahalle aralarındaki okullarda elektronik zil sesleri vatandaşı çileden çıkarıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı Zil Genelgesi rağmen kalıcı bir çözüm alınmamasını eleştiren mahalle sakinleri Milli Eğitim Müdürü’nün konuy

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ocak 2014 18:02
Okul Zili Vatandaşı Çileden Çıkarıyor

Özellikle mahallelerdeki okullarda elektronik zil sistemlerinin ses kontrollerinin yapılmamasından kaynaklandığı iddia edilen gürültü kirliliği vatandaşları çileden çıkarıyor.

Daha öncede bir çok ilde ardı ardına gelen şikayetlerden sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın müdürlüklere zil genelgesi gönderdiği belirtilirken, buna rağmen ses kontrollerinin yapılmadığını iddia eden mahalle sakinleri, “Caminin dibinde elektronik zil yüksek sesle çalmaya başlıyor, o arada ya namazda oluyoruz ya da ezan okunuyor. Buna bir çözüm bulunması gerekir” dedi.

Öte yandan, evlerinde istirahatta olan hasta yada mesai dönüşü dinlenen vatandaşların da durumdan rahatsız oldukları belirtiliyor.

Mahalle sakinleri okullarda elektronik zil sistemi kullanılacaksa ses ayarlarının yapılması mahalleyi rahatsız edecek düzeyde ses olmaması gerektiğini savunuyor. Bazı vatandaşlar ise eskisi gibi mekanik zilin kullanılmasının daha uygun olacağı görüşünde.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum