Okul Zilleri Tarihe Karışıyor

Okulda öğrencilerin sorumluluk bilinciyle hareket etmelerine katkı sağlaması amacıyla teneffüs zili çalma uygulaması kaldırıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Aralık 2011 12:31
Okul Zilleri Tarihe Karışıyor

İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, okul zillerinin tamamen okul idaresinin kendi inisiyatifinde olduğunu belirtirken, dışarıdaki insanları rahatsız edilmeyecek melodilerin seçilmesi gerektiğini söylerken şunları kaydetti.

”Okul zilleri tamamen okul idarelerimiz kendi inisiyatifinde. Önemli olan burada genel ahlaka aykırı olmayacak, öğrencilerin Atatürk ilke ve inkılâplarına aykırı olamayacak, manevi değerlere uygun bir şekilde. Başkalarına rahatsız edecek bir müzik seçilmemeli, öğrencilerin hoşuna gidecek daha motive edecek zil seçilmesi konusunda bizim tavsiyemiz oluyor. B u zamana kadar sıkıntı yaşamadık bu konuyla ilgili Eğer sıkıntı yaşarsak ta okul idaremizi uyarıyoruz, gerekli düzeltmeler yapılıyor ve müziklerimiz seçiliyor” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, yeni sistemin daha iyi olduğunun alıntı çizerken, melodili zilin öğrencilerin motivasyonunu arttırdığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum