Okulda Eylem Var

Kız Meslek Lisesi’nin binalarının Ülkü İlkokulu ve Ortaokulu’na verileceği söylentileri velileri ayaklandırdı. Veliler, yaklaşık 700 öğrencisi olan okulun çevre yoluna taşınmasına karşı çıktılar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Nisan 2013 14:27
Okulda Eylem Var

Kız Meslek Lisesi binalarının Ülkü İlkokulu ve Ortaokulu’na verilmek üzere boşaltılacağı iddiaları ortalığı karıştırdı. Lise öğrencileri ve velileri bu durumun gerçek olmamasını ümit ediyor, ancak yaşlanan gelişmeler, bunun gerçekleşeceği yönünde sinyaller veriyor.

Kız Meslek Lisesi’nde toplanan veliler, durum değerlendirmesi yaptı ve kendilerine çevre yolunda bir yer gösterilecek olmasına karşı çıktılar. Kız Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Gülderen Şanlıtürk, dar gelirli ailelerin çocuklarının zaten zor şartlar altında öğrenimini sürdürdüğünü, okulun il dışına çıkartılmasının pek çok dezavantajı beraberinde getireceğini savundu.

Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin velileri de durumdan şikayetçi olduklarını söylediler.
Öğrenciler de okullarının taşınmasını istemediklerini söylüyorlar.
Kız Meslek Lisesi bünyesinde bir okul daha var, o da Açık Lise. Yaşları büyük, çocuk sahibi kadınlar ve genç kızlar bu okulda akşam saatlerinde öğrenim gördüklerini söylediler ve “Bizim halimiz ne olacak?” diye sordular.

Bu açıklamaların ardından veliler yetkilileri bir kez daha göreve davet ettiler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum