Okullararası Malzeme Savaşları

Yeni eğitim sistemi ile ilgili sınıfların kalabalık olması, okulların dağılımı tartışmaları derken şimdi de okullar arası malzeme kavgası başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Eylül 2012 22:14
Okullararası Malzeme Savaşları

Nazmiye Demirel İlköğretim Okulunun ikinci kademeye eğitim vermesi kararı ile yeni açılan Yılmaz Şener İlkokuluna taşınan birinci kademe sınıf temsilcileri sınıflara aldıkları bilgisayar, projeksiyon cihazı ve yazıcı gibi malzemelerin Yılmaz Şener Okuluna verilmesini istiyor.

Kamuoyunda 4+4+4 olarak adlandırılan yeni eğitim sistemi ile ilgili her geçen gün yeni bir tartışma konusu gündeme geliyor. Gülses Gazetesi’nin haberine göre Nazmiye Demirel İlköğretim Okulunun ikinci kademe eğitime ayrılması ve yeni yapılan Yılmaz Şener İlkokulunda birinci kademe eğitim verilmesi yönünde yapılan düzenleme iki kardeş okul arasında malzeme savaşı çıkmasına neden oldu.

Geçtiğimiz yıla kadar öğrencileri Nazmiye Demirel İlköğretim Okulunda okuyan veliler çocuklarının daha iyi öğrenim görmesi için sınıflardaki projeksiyon cihazlarından fotokopi makinelerine kadar her türlü ihtiyacı kendi imkanları ile aldıklarını söyleyerek sınıflara aldıkları malzemelerin şimdi çocuklarının okuduğu Yılmaz Şener İlkokuluna verilmesini istiyor. Nazmiye Demirel İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Özçoban ise veliler tarafından bile alınmış olsa bu cihazların demirbaş kaydı olduğunu söyleyerek “bizim bu cihazları başka bir yere devretme hakkımız yok. Zaten 16 sınıfın malzemelerini verirsek biz ne yapacağız?” diye sordu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum