Okullarda Deprem Güçlendirmesi Yapıldı Mı?

Okullarda Deprem Güçlendirmesi Yapıldı Mı?

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Eylül 2020 15:22
Okullarda Deprem  Güçlendirmesi Yapıldı Mı?

Eğitim İş Isparta Şube Başkanı Baki Tok, Isparta’da 50 okulda deprem güçlendirilmnesi yapılması gerektiğini ve 5 okulun da yıkılması gerektiğini kaydetti ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sordu: “Okullarımız depreme karşı güçlendirildi mi?

Gündemin en sıcak maddelerinden birisi kuşkusuz eğitim. Pandemi sebebiyle uzun süredir kapalı kalan okullar, 21 Eylül’de yeniden yüz yüze eğitime başlıyor. İlk etapta 1’nci sınıflar ve okul öncesi grubun yüz yüze eğitime başlayacağı duyurulmuştu. 

Koronavirüs gündeminin gölgesinde kalan bir konuyu Eğitim İş Isparta Şube Başkanı Baki Tok, BLT Türk Ekranlarında hafta içi her gün canlı yayınlanan Bora Tüfekli ile Bu Sabah programında gündeme getirdi. 

Geçtiğimiz Şubat ayında Isparta’da depreme dayanıksız 55 okul olduğunu ve bu okullardan 5 tanesi ile ilgili yıkım, 50 tanesi ile ilgili de güçlendirme kararı alındığını açıklayan Baki Tok, Bu Sabah programında Milli Eğitim Müdürlüğü’ne “Okullarda deprem güçlendirmesi yapıldı mı? Sorusunu yöneltti. 

OKULLARDA RİSK DEVAM EDİYOR MU?

Eğitim İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Baki Tok, “Isparta özelinde bir açıklama yapmıştık. 55 okulun depreme dayanıksız olduğunu, bu okullardan 5 tanesinin yıkılması gerektiği ve 50 tanesinin de güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekmiştik. Şimdi 21 Eylül’de yüz yüze eğitime başlıyoruz. Bu okullarla ilgili ne gibi bir çalışma yapıldı. Kaç okul yıkıldı, kaç okul güçlendirildi? Güçlendirilmeyen okullarda risk durumu nedir? Eğer risk devam ediyorsa çocuklarımızı depreme karşı dayanıksız ve güçlendirilmemiş okullara nasıl sokacağız?” bu sorular cevap bekliyor” diye konuştu. 

ŞEFFAF OLMAK ZORUNDAYIZ 

Bu sürecin şeffaf bir şekilde yönetilmesi gerektiğine de dikkat çeken Eğitim İş Isparta Şube Başkanı Baki Tok, BLT Türk Televizyonunda katıldığı Bora Tüfekli ile Bu Sabah programında Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz’a çağrıda bulunarak “Biz defalarca bu konuyla ilgili bir liste istedik, ama o listeye bir türlü ulaşamadık. Şeffaf olmak gerekiyor. ‘Bütçe yetersizliği nedeniyle bu okulları güçlendiremedik’ denilmeli. Olabilir, bütçe yetersiz olabilir. Ama şeffaf olmak zorundayız” dedi. 

Bu tür sorunların hayırsever vatandaşlarla da çözülebileceğine dikkat çeken Tok, “Şimdi birçok hayırsever vatandaşımız okullar yapıyor, eğitime destek oluyor. Okullarımızın deprem güçlendirmeleri konusunda da hayırsever vatandaşlarımız ellerini taşın altına çekinmeden koyabilir” ifadelerini kullandı. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.