Okulları Açacaksanız Tüm Tedbirleri Alın

Okulları Açacaksanız Tüm Tedbirleri Alın

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ağustos 2021 09:02
Okulları Açacaksanız Tüm Tedbirleri Alın

Yeni eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitime geçileceği hala belirsizliğini korurken, İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, geçtiğimiz aylarda istikrarlı bir şekilde yüz yüze eğitim yapılamaması ve sebeplerini de hatırlattığı bir soru önergesi hazırlayarak yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e okulların salgında yüz yüze eğitime hazırlık durumlarını sordu.​

1,5 yıl boyunca aksayan eğitim sebebi ile gerekli bilgi, beceri, disiplin ve yeteneklerin kazanılamadığını ve önceki kazanımların canlı tutulamadığını belirten Milletvekili Cesur, “Yüz yüze eğitime geçiş için gerekli hazırlıkların tamamlanması gençlerimizin ve ülkemizin geleceği açısından da son derece elzemdir” ifadelerini kullandı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN NİYET BEYANI VAR ANCAK İCRAAT DA VAR MI?“
10 Ağustos 2021 itibari ile ülkemizde 2 doz Koronavirüs aşısı olan nüfus %35.7 dolaylarında seyretmektedir. Ülkemizde Delta varyantının gittikçe daha etkili hale gelmesi sebebi ile günlük Koronavirüs vakaları Temmuz sonu itibari ile 20 binleri geçmiştir.”

“Eylül ayına yaklaşılırken, yüz yüze eğitimin başlatılması konusunda çalışmalar yapıldığı duyurulsa da, hala ne ilkokul ve lise seviyesinde, ne de üniversitelerde ders durumunun ne olacağına dair bir açıklama yapılmıştır. Öğrencilerimizin ve ailelerinin önümüzdeki aylardaki ev hayatlarını, günlük programlarını ve belki de ikametlerini bu duruma göre ayarlayacakları da göz önünde bulundurulduğunda bu kararın bir an önce duyurulması gerekmektedir.”

“2020 yılının Mart ayında dönem ortasında sekteye uğrayan eğitim, takip eden eğitim öğretim yılında neredeyse tamamen uzaktan olarak gerçekleşmiştir. İngiltere gibi ülkeler, normalleşme adımlarını ilk olarak eğitim kurumlarına odaklanıp yüz yüze eğitime geçerek başlatmıştır. Halbuki bir yıla yakın bir hazırlık süremizin olmasına rağmen Türkiye’de bu geçişi sağlayamamış, yarı zamanlı yüz yüze eğitim Türkiye’de salgının seyrine de bağlı olarak kesilmek zorunda kalmıştır.”

YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇİŞ ELZEM“
Sayıları 4 milyonu bulan öğrencilerimiz ise EBA’ya ve uzaktan eğitime imkanları olmadığı için hiç erişememiştir. Halihazırda 1,5 yıla yakın bir süre sağlıklı şekilde devam edemeyen eğitim sebebi ile pek çok öğrencimiz derslerinde geri kalmakta, düzen ve disiplin edinmekte zorlanmakta, temel bilgi ve yetenekleri dahi canlı tutmakta zorlanmaktadır. Öğrenilen bilgilerin de unutulması riski giderek artmaktadır. Dolayısıyla yüz yüze eğitime geçiş için gerekli hazırlıkların tamamlanması gençlerimizin ve ülkemizin geleceği açısından da son derece elzemdir.”

ÖĞRETMENLER AŞILANDI MI?
Yarı zamanlı yüz yüze eğitime geçildiği dönemlerde de eğitim personelinin ve öğretmenlerimizin yeteri kadar aşılanmaması, okullarda yeteri kadar temizlik yapılmaması ve hijyen ürünleri eksiği, sınıfların mesafeye uygun olacak şekilde yeniden dizaynının tamamlanmaması gibi durumlar da ülkemizin pek çok yerindeki vatandaşlarımız tarafından dile getirilmiştir. İngiltere’de olduğu gibi çabuk test kitleri ve okul öğrencilerinin düzenli test edilmesi gibi uygulamalar hayata geçirilemediği için, salgın sınıftaki öğrenciler arasında da hızla yayılmış ve hastalık evlere de yayılmıştır. Bu gibi durumların tekrar etmemesi ve eğitimin aksamaması için bir an önce gerekli hazırlıkların tamamlanması gerekmektedir.

İYİ PARTİLİ ISPARTA MİLLETVEKİLİ DR. AYLİN CESUR,
MİLLİ EĞİTİM BAKANI MAHMUT ÖZER’E TEK TEK SORDU
1-      2021-2022 eğitim öğretim yılının yüz yüze devam edebilmesi için ne gibi önlemler alınmaktadır? Hazırlıkların tamamlanması için hangi tarih ön görülmektedir?
2-      Okullarımızda çalışan her görevden personelimizin ve öğretmenlerimizin ne kadarı 2 doz aşısını olmuştur?
3-      Üniversitelerimizde çalışan her görevden personelimizin ve akademisyenlerimizin ne kadarı 2 doz aşısını olmuştur?
4-      Üniversite öğrencilerimizin ne kadarı 2 doz aşısını olmuştur?
5-      Okullarımızın hijyen ve temizlik ihtiyaçları giderilmiş midir? Okul çalışanlarımıza ve öğrencilerimize düzenli olarak maske dağıtılacak mıdır?
6-      Sınıflarımız, salgın koşullarına uygun olarak düzenlenmiş midir?
7-      2021-2022 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitim için nasıl bir Koronavirüs testi uygulaması planlanmaktadır? Okul personelimiz ve öğrencilerimiz düzenli teste tabi tutulacak mıdır? Öğrencilerimize pazar akşamı okula gelmeden önce kullanabilecekleri evde test kitleri dağıtılacak mıdır?
8-      Yüz yüze eğitimin devam edememesi durumunda uzaktan eğitime ulaşamayan 4 milyona yakın öğrencimiz için ne gibi çözümler geliştirilecektir?

9-      Uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilerimizin bugüne kadarki kayıpları nasıl giderilecektir?

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum