Okulumuza Kıymayın Efendiler

Batıkent Mahallesi’ndeki Sezer - Mehmet Aldan Anaokulu’nun yanına yapılması planlanan bir başka okul, öğrenci velilerini huzursuz etti. Yeni yapılacak pansiyonlu okul, mevcut alana sığmayınca yerleşke için Anaokulu’nun bahçesi uygun görüldü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Nisan 2013 16:06
Okulumuza Kıymayın Efendiler

Hayırsever Sezer – Mehmet Aldan ailesi tarafından Batıkent Mahallesi’ne yaptırılan Sezer – Mehmet Aldan Anaokulu’nun yan tarafındaki alana yapılması planlanan İmam Hatip Orta Okulu, anaokulu öğrenci velilerini okulun fiziksel alanı ile ilgili endişelendirdi.

TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL BAHÇE DÜZENLİ OKULU
Sezer - Mehmet Aldan Anaokulu okul bahçesi düzeni ile Türkiye genelinde örnek okullar arasında yer alıyor. Özellikle yaz okulu uygulamasında öğrencilerin bahçe alanını en iyi şekilde kullanması açısından adeta cazibe merkezi haline gelen Sezer Mehmet Aldan Anaokulu 115 öğrencisi ile eğitim veriyor. Okul bahçesinin daraltılması durumunda öğrencilerin güzel havalarda bahçede yürütecekleri faaliyetlerin sıkıntıya gireceğini ileri süren öğrenci velileri, “Bu okul bahçesiyle, eğitimiyle Isparta’nın göz bebeği durumunda. Buraya yapılacak yeni bir okulun bu okul bahçesinden yer kullanması buradaki eğitimi sekteye uğratır” görüşünü savundu.

BİZ CAHİL KALDIK TORUNLARIMIZ OKUSUN
Okula torununu getiren 73 yaşındaki Hüseyin Amca yetkilere seslenerek “Eğitime hiç kimse karşı değil. Bir değil, binlerce okul yapılsın. Biz de isteriz. Biz yokluk yoksulluk içinde büyüdük. Cahil kaldık. Bizim torunlarımız cehaleti bilmesin. Ama bu güzel okula, bu güzel okulun güzel bahçesine de kıymayın efendiler” diye konuştu.



MEHMET ALDAN’IN KEMİKLERİNİ SIZLATMAYIN!
Ajans32 muhabirine konuşan öğrenci velileri “Bu okulu değerli hayırsever Mehmet Aldan ve eşi yaptırdı. Mehmet Aldan’ı kaybettik. Nur içinde yatsın. Ama ailesinin bu duruma razı olacağını sanmıyoruz. Mehmet Aldan’ın kemiklerini sızlatmamak için ailesinden rıza alınmalı” ifadelerini kullandı.

21 AĞAÇ KESİLECEK; O AĞAÇLAR ÇOCUKLARIMIZLA BÜYÜDÜ
Öte yandan okul bahçesinde 21 tane ağaç olduğunu kaydeden veliler, “Bu ağaçları bizim çocuklarımız suluyor, bizim çocuklarımız büyütüyor. O ağaçlar bizim çocuklarımızla birlikte büyüyor. Çevre bilincini öğreniyorlar, doğa sevgisini öğreniyorlar. Şimdi buraya başka bir okul yapılacak diye bu ağaçların kesilmesini o çocuklara nasıl anlatacağız” diye sordu.

OKUL YAPILMASINA KARŞI DEĞİLİZ
Veliler, “Biz buraya okul yapılmasına, hele hele İmam Hatip oOkulu yapılmasına kesinlikle karşı değiliz. Ama Sezer Mehmet Aldan Anaokulu’nun bahçesinin yok sayılmasına da razı değiliz. Buraya yapılacak okul daha küçük bir alana sığdırılabilir. Okul buraya yapılır, pansiyonu başka bir alana yapılabilir. Biz değerli yetkililerden özellikle de İlim Şehrine önem veren Valimiz Memduh Oğuz’dan bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Çocuklarımızın geleceği için bu hassasiyeti bekliyoruz” yorumunu yaptı.



VALİMİZ MÜSAADE ETMEZ
Okul bahçesine dokunmadan yapılacak yeni bir okula hiç kimsenin karşı çıkmayacağını kaydeden öğrenci velileri “Isparta eğitim de son dönemde iyi bir yol kat etmeye başladı. Bu kat edilen yol da, Milli Eğitim Müdürlerimizin, öğretmenlerimizin, okul müdürlerimizin, öğrencilerimizin büyük katkısı var. Ama Valimizin katkısı bambaşka. Biz öğrenci velileri olarak Sayın Valimizin bu konuda yanlış bir karara müsaade edeceğine inanmıyoruz” dedi.

VALİ OĞUZ’LA GÖRÜŞECEKLER
Okul bahçesinin büyük bir bölümünü de kapsayan yeni okul binasının Anaokulu’na zarar vereceğini düşünen öğrenci velileri önümüzdeki hafta Vali Memduh Oğuz ile konuyu görüşmeye ve imza toplayarak konunun yeniden değerlendirilmesini istemeye hazırlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.