Okulun Adı Değişmesin Diye İmza Kampanyası Başlattılar

Isparta Mürşide Ermumcu Anadolu Lisesi'nin adı önce Isparta Anadolu Lisesi olarak değiştirilmişti. Okula şimdi de Başbakan Erdoğan'ın rahsmetli annesinin adı verildi. Ancak tepkiler de beraberinde geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Haziran 2014 19:41
Okulun Adı Değişmesin Diye İmza Kampanyası Başlattılar

Isparta Mürşide Ermumcu Andolu Lisesi'nin ismi önce Isparta Anadolu Lisesi olarak değiştirilmişti.

Okulun ismi şimdi yine değişti. Bu defa da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rahmetli annesi Tenzile Erdoğan ismi okula verildi. Okulun yeni ismi Isparta Tenzile Erdoğan Anadolu Lisesi oldu.

İsim değişikliğine ilk tepki CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol'dan gelmişti. Şenol, "Isparta’yı cezalandıran bir Başbakan’ın annesinin isminin yerine, terörle mücadelede şehit düşmüş, ya da Isparta’ya emekleri geçmiş bir şahsiyetin isminin verilmesi daha anlamlı olurdu. Yalakalık içeren bir düzenlemeye imza atanları kınıyorum ve bu yanlışlıktan bir an önce dönülmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Şimdi de change.org isimli internet sitesi üzerinden bir kampanya başlattıldı.

"Sessiz Kalma Mürşide" başlığıyla başlatılan imza kampanyasının spotunda ise "Okulumuzun yapımında maddi-manevi desteği olan hanımefendi Mürşide Ermumcu'nun adını aldığı Mürşide Ermumcu Anadolu Öğretmen Lisemizin adı önce Isparta Anadolu Öğretmen Lisesi oldu, yetmedi şimdi de Tenzile Erdoğan Anadolu Lisesi olarak değiştiriliyor. Sen de buna itiraz ediyorsan gel, katıl bize" ifadeleri yer aldı.

Kampanyada toplanan imzalar ise Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sunulacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum