Okuma Alışkanlığınızı Geliştirin

Yılmaz Şener İlkokulu’nun Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında 4.sınıflara yönelik hazırlanan Kariyer Günleri’nin davetlisi olan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, öğrencilere ‘Başarı için çıktığınız bu yolda okuma alışkanlığına sahip olmalısın

Yayınlanma:
Okuma Alışkanlığınızı Geliştirin

Yılmaz Şener İlkokulu’nun Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında 4.sınıflara yönelik hazırlanan Kariyer Günleri’nin davetlisi olan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, öğrencilere ‘Başarı için çıktığınız bu yolda okuma alışkanlığına sahip olmalısınız’ çağrısında bulundu.

Yılmaz Şener İlkokulu’nun davetlisi olarak Kariyer Günü’ne katılan, bilgi birikimleri ve başarılarını öğrencilerle paylaşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a, Okul Müdürü Meltem Şener, Okul Müdür Yardımcısı Ömer Koku, öğretmenler ve 4. sınıf öğrencileri eşlik etti.

Bir insanın başarılı olması için, işinde, aile yaşamında da başarılı olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Günaydın, öğrencilere okuma alışkanlığı tavsiyesinde bulundu. Okuma alışkanlığının belli bir düzeye geldiğinde kişinin kendisinde yorum, kanaat ve vizyon oluşturduğunu ifade eden Günaydın, kendisine mimar, mühendis olmayı hedef seçtiğini ve buna da ulaştığını dile getirdi. Mimarlık, mühendislik ve şehircilik bölümü okuduğunu ve yüksek mimar olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ana mesleğinin bu olduğunu söylerken, halkın seçmesiyle belediye başkanlığı yaptığını aktardı.

Belediye başkanı olarak ana gayesinin Isparta’ya hizmet yapmak olduğunu söyleyen Günaydın, şehircilik yönünde çalışmalarının devam ettiğini, bir şehrin altyapısının önemli olduğunu dile getirerek, “Isparta’yı Avrupa standartlarının üzerinde bir şehir yapmak için uğraş veriyorum. Bu uğraşımda mesleğimi başkanlığıma aktardım “ şeklinde konuştu.

Öğrencilerin sorularını ve taleplerini de yanıtlayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, okulun arka kısmının asfaltının bahar aylarında yapılacağını, okul çıkışına yaya geçidi ile birlikte bas butonlu trafik lambası konacağını belirtti. Öğrenciler Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a eğitime yaptıkları katkılardan dolayı da teşekkür ederken, Günaydın, “Sizlerin bu nezaketinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bütün okullarımızın asfaltı, yeşillendirilmesi ile ilgili çalışıyoruz. Sezon başlarında da okullarımızın temizliğini zevkle yapıyoruz. Eğitim ve öğretimi çok seven birisiyim. Sizler yetişeceksiniz ve bu ülkenin sahibi sizler olacaksınız” dedi.

Bir öğrencinin ‘kariyer denildiğinde aklınıza ne geliyor? Bende belediye başkanı olmak istiyorum, bu konuda bana ne tavsiye edersiniz?’ sorusuna da cevap veren Başkan Günaydın, “Tahsilini öncelikle en yüksek seviyede, vizyonu geniş birisi olarak bitirmeni isterim. Okuma alışkanlığını dikkate almanı tavsiye ediyorum. Türkiye, hatta dünya gündemini takip etmeni isterim.

Kazanacağın yeteneğinle, halkına zarar vermeden hizmete ağırlık vereceksin. İyi niyetle çalışacaksın. Siyaset hayatınızda olağanüstü dürüst olmak zorundasınız. Azminizi, istek ve arzularınızı hiçbir zaman kaybetmeyin” görüşlerinde bulundu.

Yine bir öğrencinin ‘Isparta için yapılması gereken proje nedir?’ yönündeki bir soruya da cevap veren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediyenin asli görevi olmamasına karşın istihdama yönelik yatırımlar yaptığını dile getirdi.

Tüketen bir toplum haline gelindiğini, artık tüketen değil, üreten bir toplum haline gelinmesi gerektiğini dile getirdi. Yine bunun yanı sıra belediyenin kültürel faaliyetlere de ağırlık verdiğini bunun yanı sıra yatırımlara da devam edildiğini aktardı ve öğrencilere ‘Okuma, üretim ve istihdam’ konularında önerilerde bulundu.

Konuşmanın ardından Okul Müdürü Meltem Şener, Başkan Yusuf Ziya Günaydın’a fotoğraf hediye ederken, Başkan Günaydın’da okulda kullanılmak üzere top hediyesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.