Okuma Yazma Oranında İyiye Gidiyoruz

2012 yılının ilk döneminde, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlarla, okuma yazma oranında hayal kırıklığına uğrayan Isparta, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün başarılı çalışmaları neticesinde üst sıralara doğru ile

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Temmuz 2012 11:05
Okuma Yazma Oranında İyiye Gidiyoruz

Artık ilimizde okuma yazma bilmeyen kalmayacak. Eğitim seviyesi yüksek olan ilimizde diploması olmayıp da okuma yazma bilmeyenlerimizin oranı da bir hayli yüksekti.

Bu sorunu tespit eden Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, bünyesinde oluşturduğu ekiple mahalle mahalle gezip tespit çalışması yapıyor ve diploma veriyor.

TÜİK verilerine göre okum ayazma oranında Türkiye genelinde 42. Sırada olan Isparta yılın ilk 3 ayında sonra 33. sıraya yükselmişti. 2013 yılında açıklanacak olan TÜİK rakamlarıyla 33. sıradan, 20. sıralara kadar gelinmesi hedefleniyor.

TÜİK verilerini baz alan Isparta Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü, bir ilke daha imza atarak, il genelinde bulunan toplam 12 bin okuma yazma bilmeyen vatandaş için harekete geçti. Hazırlanan Gezici Okuma Yazma Tespit aracı ile şu ana kadar 1000 kişiye ulaşıldı. Okuma yazma bilipte belgesi olmayanlar belgelendirilirken, hiç okuma yazma yazma bilmeyenlere de kurslar devam ediyor.

Bir açıdan Isparta’nın yaşanabilir iller arasında ilk 3’e girdiği ifade edilse de özellikle eğitim alanında tablonun vahim bir durumda olduğu 2011 yılı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine de yansıdı. Kurumun 2011 yılı istatistiklerine göre Isparta’da 12 bin okuma yazma bilmeyen vatandaşın olduğu tespit edildi.

Bu tespitten hareke geçen şu ana kadar çeşitli branş ve dallarda 30 bin kişiye kurs veren Isparta Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü, Isparta’da okuma-yazma bilmeyen kimsenin kalmaması için düğmeye bastı. Müdürlük tarafından hazırlanan araçla birlikte Isparta’nın altını üstüne getirecek olan ekip, tüm okuma yazma bilmeyenleri bulacak, vereceği kısa süreli eğitimin ardından ilköğretim denginde sertifikalandıracak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.