Okumanın Yaşı Yok!

Okumanın Yaşı Yok!

Yayınlanma:
Okumanın Yaşı Yok!

Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan 1. Kademe Okuma – Yazma Kursuna giden 60 yaşındaki Zeynep Yaldız, okumanın yaşı olmadığını bir kez daha kanıtladı. 

Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından açılan kursta okuma yazma öğrenen 60 yaşındaki Zeynep Yaldız’ın azmi takdir topluyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Arıcı, “Teyze, Halk Eğitime gel, çay kahve içeriz” diyerek davet ettiği Yaldız, “öğrenemem” diyerek başladığı kursta kısa zamanda okuma – yazma öğrendi.

YALDIZ; “İMKANSIZ SANDIĞIM 

HAYALİM GERÇEK OLDU” 

Çocukluk yıllarında yani 1960’lı yıllarda kız çocuklarının okutulmaması nedeniyle akranlarıyla okula başlayamadığını, sonra da imkansızlıklar nedeniyle okuyamadığını belirten 1 evlat ve 2 torun sahibi Zeynep Yaldız, Halk Eğitim Müdürü İhsan Arıcı’nın teşvikiyle imkansız sandığı hayalinin gerçek olduğunu söyledi. 

“HEM YÖNETİCİLERİ VE 

ÖĞRETMENLERİ TEŞVİK ETTİ” 

Halk Eğitim Merkezi’nin en yaşlı kursiyeri niteliğindeki Zeynep Yaldız, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Çok okumak istiyordum. Bu konuda bende bir uhde olarak kalmıştı. Bu yaştan sonra başaramam sanıyordum ama başardım. Benim bu işe girişmemde Halk Eğitim Merkezimizin yönetici ve hocalarının büyük gayret ve emekleri oldu. Onların teşviki sayesinde kursa öyle başladım. Hocalarımız da okuma - yazmayı çok iyi öğretti” dedi. 

“OKUMA – YAZMA 

BİLMEMEK ÇOK ZOR” 

Yıllarca okuma – yazma bilmemenin zorluklarını yaşadığını dile getiren Zeynep Yaldız, konuşmasının devamında şunları kaydetti; “Okuma – Yazma bilmemek çok zor. Bir yere dolaşmaya çıksan olmuyor. Nereye nasıl gideceğini bilemiyorsun. Karşında yüzlerce tabela var ama okuyamadığım için sadece bakıyorum. Çocuğum yani kızım Aksaray’da. Onun yanına her ziyarete gittiğimde otogarda beni almalarını bekliyorum. Okuma yazma bilsem atlayıp taksiye evlerine giderdim. Bir mektup gelir okuyamazsın.

“OKUMANIN YAŞI YOKTUR” 

Okuyamamak gerçekten çok zor bir şey. Ama şimdi bir aydan beri Allah’a çok şükür nereye gitsem okuyorum. Okuma yazma bilmeyen gençlerimiz de var, ev hanımları da var. ‘Arkadaşların gelin, utanmayın’ diyorum. Onları teşvik ediyorum. Çocuğumun ve torunlarım okuma yazma öğrenmemden dolayı çok mutlu oldular ve şaşırdılar. Ben her zaman okumanın yaşı olmadığını söyler dururum. İşte bunu da kendim bizzat kanıtladım” dedi. 

ARICI; “TEYZEMİZ BÜYÜK BİR ÖZVERİ 

VE ÖZ GÜVEN ORTAYA KOYDU”

Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İhsan Arıcı da, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye’de eğitimden sağlığa, ulaşımdan bilime birçok alanda yatırımların devam ettiğini söyledi. Bunlar içerisinde eğitimin ayrı bir yerinin olduğunu belirten Arıcı; “Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Şehrimizde de bunun en güzel örneğini yaşamaktayız. 60 yaşındaki Zeynep Yaldız teyzemiz büyük bir özveri ve öz güven ortaya koydu. Öğrenmenin, eğitimin, ilimi ve bilimi aramanın yaşı olmadığını tüm Türkiye’ye gösterdi. Teyzemiz bir aydır okuma yazma öğrendi. Büyük bir gelişim de gösterdi. Kendisi aslen Yalvaçlı olup, şehrimizin Dere Mahallesinde ikamet etmektedir” dedi.

“ZEYNEP TEYZEMİZ, 

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK” 

Merkez Müdürü Arıcı, Zeynep Yaldız’ın okuma yazma bilmeyenlere örnek olacağını vurgulayarak; “Zeynep Teyzemiz, Merkezimiz tarafından açılan 1. Kademe Okuma – Yazma Kursuna katılarak okumayı ve yazmayı öğrendi. İnşaallah kendisi ikinci kademe okuma yazma kursumuza da katılacak. Teyzemiz eğitimde kendisine sunulan olanaklarından yararlanıp, eğitim öğretim hayatına devam edecek. Günümüzde okuma yazma bilmeyen insanların olması bizler için üzüntü kaynağı. Bu amaçla merkezimizde bu faaliyetler yani kurslarımız mevcut” dedi. 

UYGUN; “OKUMA – YAZMA 

BİLMEYENLERİ MERKEZİMİZE BEKLİYORUZ” 

Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun da özellikle okuma yazma bilmeyen kadınların bu tür kurslarda boş zamanlarını değerlendirmesi gerektiğini belirterek, okuma – yazması olmayan herkesi merkeze beklediklerini söyledi. 60 yaşındaki kursiyer Zeynep Yaldız’ın Öğretmeni Mehmet Cantürk ise 25 yıllık meslek hayatında ilk kez bu yaşta bir öğrencisinin olduğunu söyledi. Cantürk, Zeynep Yaldız’ın eğitime açık ve bilgileri çabuk kavradığını anlattı.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.