Öldürülen Öğrenci İçin Rekötr Hoca'dan Kınama ve Taizye Mesajı

Öldürülen Öğrenci İçin Rekötr Hoca'dan Kınama ve Taizye Mesajı

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mart 2019 12:48
Öldürülen Öğrenci İçin Rekötr Hoca'dan Kınama ve Taizye Mesajı

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyiin Çarıkçı, Isparta'da çıkan tartışma sonucu alt kat komşusu M.G. tarafından karın bölgesinden vurularak öldürülen üniversite öğrencisi Enes Selçuk için taziye ve kınama mesajı yayınladı. Çarıkçı, toplumun kanayan bir yarası olan bireysel silahlanmayı, akabinde yaşanması olası cinayetleri şiddetle kınıyorum dedi.

Rektör Çarıkçı'nın mesajı üniversitenin resmi internet sitesinden yayınlandı. Silahlı saldırıda hayatını kaybeden öğrencisi için taziye ve kınama mesajı yayınlayan Çarıkçı; "İnsanın en doğal ve vazgeçilmez haklarından biri de “yaşama hakkı”dır. İnsanın yaşama hakkı- sebep ne olursa olsun- asla elinden alınamaz; inancımız ve değerlerimiz gereği de “Allah’ın verdiği canı ancak Allah alır.” Oysa bugün ilimiz sınırlarında yaşanan vahim bir olay sonucunda, hayatının baharında ve hayallerinin de henüz çok başında olan gencecik bir evladımız, Üniversitemiz İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Enes Selçuk, haddini aşmış elim bir silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmiştir. Yaşanan bu talihsiz olay Isparta kadar SDÜ ailesi olarak bizleri derinden yaralamış ve yasa boğmuştur. Bu olay sonrasında, Süleyman Demirel Üniversitesi olarak, toplumun kanayan bir yarası olan bireysel silahlanmayı, akabinde yaşanması olası cinayetleri şiddetle kınıyor; öğrencimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine, arkadaşlarına ve tüm sevenlerine de yüce Allah’tan sabır ve güç diliyorum. Bir daha böyle olayların hem ilimizde hem de ülkemizde yaşanmamasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.