Olimpiyat Köyü İçin Harekete Geçildi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, 1992 yıllarda projesi çizilen ve 300 dönümlük arazi üzerine kurulması planlanan ancak ödenek konulmadığı için iptal edilen Olimpiyat Köyü için tekrar harekete geçti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2014 10:12
Olimpiyat Köyü İçin Harekete Geçildi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, 1992 yıllarda projesi çizilen ve 300 dönümlük arazi üzerine kurulması planlanan ancak ödenek konulmadığı için iptal edilen Olimpiyat Köyü için tekrar harekete geçti.

Belediye Başkanı Günaydın’ın 150 dönümlük alanı imar değişikliği yaparak spor alanı yaptığını ve 120 dönümlük arazinin Spor Genel Müdürlüğü adına tahsisini yaptıklarını belirten Gevrek, ‘’Bu her ile yapılan bir yatırım değil. Yaklaşık 7 milyonluk çok büyük bir yatırım’’ dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Sporcu Fabrikası’ndan sonra tarihte geriye giderek 1992’li yıllarda ilimize yapılması planlanan Olimpiyat Köyü Projesi’ni hayata geçirmek için girişimlere başladıklarını duyurdu. Daha önce bu projenin maketinin yapıldığını ve 300 dönümlük hazineye ait bir arazi dahi bulunduğunu belirten Gevrek, ‘’Bu arazinin Maliye Bakanlığı’ndan tahsisi alınmış. Şehrin ihtiyacı olan tüm spor tesislerinin yapılabileceği bir yer. Hatta tahsisiyle ilgili dönemin Cumhurbaşkanı da destek vermiş. Ama ne hikmetse ödenek konulmamış. Belli dönemden sonra tahsis iptal edilmiş’’ dedi.

MERKEZDE YER BULAMAYINCA BELEDİYELERLE İRTİBATA GEÇTİK

Isparta merkezde ciddi arazi sıkıntılarının bulunduğuna dikkat çeken Gevrek, ‘’Spor alanları yetersiz. Gönül istiyor ki şehir merkezinde uygun bir alan bulalım ve spor salonları yapalım. Isparta’da futbol anlamında büyük sıkıntı var. Sadece Atatürk Stadı ve Milli Egemenlik sahası var. Bu çok acı bir durum. Biz de projeyi hayata geçirebilmek için merkezde yer bulamayınca Belediye ile yazışmalar yaptık ama çözüm bulamadık. Sav Belediye Başkanına rica ettik. Böyle bir proje var, bize 300 dönüm arazi lazım dedik ancak kabul görmedi. Isparta Belediye Başkanımız 150 dönümlük alanı imar değişikliği yaparak spor alanı yaptı. Şuanda 120 dönümlük arazinin Spor Genel Müdürlüğü adına tahsisini yaptık. 2013 yatırım programında olan uluslararası standartlarda atletizm sahası ve yanına futbol sahası için 21 Mayıs’ta ihalesi yapıldı. Yaklaşık 7 milyonluk çok büyük bir yatırım. Bu her ile yapılan bir yatırım değil. 2012’de 6 il, 2013’de de Isparta dahil toplamda 11 ile yapılan bir yatırım. Bu 4 milyonluk bir yatırımdı. Burada Milletvekilleri Süreyya Bey ve Recep bey devreye girdi. Portatif tribünlüydü bunun betonlu olması için çok mücadele ettik. Genel Müdürlüğe ricada bulunduk. Hakem odası, depoları vs olsun istedik. Hatta arşivleri aradım. Sadece portatif tribünler vardı. Önce Genel Müdürlük bir proje çizdirdi, biz beğenmedik. Sonra 1000 seyirci kapasiteli her şeyi olan bir proje çizildi. Hem uluslararası standartlarda atletizm pisti ve yanında futbol sahası olacak. Hatta bundan sonra yapılacak illere de Isparta örnek olacak. Alan 120 dönümlük bir alan. Isparta’ya kazandırabilirsek ne mutlu’’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum