Olimpiyat'ta 'Gezi' Direnişi

Beşiktaş-Trabzonspor maçına ev sahipliği yapan Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Gezi Parkı protestosu yaşandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ağustos 2013 11:44
Olimpiyat'ta 'Gezi' Direnişi

Siyah-beyazlı 50 bin taraftar, takımlarını desteklemek için Olimpiyat Stadı'na gitti. Trabzonspor taraftarları ise 'deplasman yasağı' nedeniyle takımlarını tribünden destekleyemedi.

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Beşiktaş ile Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda sezonun ilk derbisinde Trabzonspor'u 2-0 mağlup etti. Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 74. dakikada Olcay Şahan ve 80. dakikada Gökhan Töre kaydetti. Bu sonuçla Bilic'in Beşiktaş'ı Süper Lig'e önemli bir üç puanla başlamış oldu.



Karşılaşma öncesi uzun süre "Her yer Taksim her yer direniş" ve "Sık bakalım, biber gazı sık bakalım" tezahüratları yapan Beşiktaş taraftarı, "Biber Gazı oley" tezahüratları ile Çevik Kuvvet'e tepki gösterdi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, statlardaki tansiyonun artması ve Gezi Parkı olaylarının statlara taşınması durumunda, bunun bedelini kulüplerin ödeyeceğini açıklamıştı.

Beşiktaş ile Kasımpaşa arasında imzalanan stat anlaşması gereği ise siyah-beyazlı taraftarların müsabaka esnasında siyasi içerikli slogan atması halinde Kasımpaşa Kulübü'nün sözleşmeyi tek taraflı feshetme hakkına sahip olduğu ortaya çıkmıştı. Ayrıca Beşiktaş yönetimi tarafından kombine satışı sırasında taraftarlara taahhütname imzalatılması dikkati çekmişti.

Öte yandan Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Süper Lig'in ilk haftasında Beşiktaş ile oynayacakları karşılaşmayı, deplasman yasağını protesto etmek amacıyla siyah-beyazlı tarftarlar arasında izleyeceğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.