Ölüm Anonsuyla Biraraya Gelmişlerdi

13 yıl ayrı yaşadıktan sonra kızlarının akıl dolu oyunuyla yeniden bir araya gelen anne Fadime Durukan ve baba Kazım Sarıoğlu, 32 yıl sonra 2'nci kez nikâh masasına oturarak 'evet' dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Eylül 2011 13:25
Ölüm Anonsuyla Biraraya Gelmişlerdi

13 yıl ayrı yaşadıktan sonra kızlarının akıl dolu oyunuyla yeniden bir araya gelen anne Fadime Durukan ve baba Kazım Sarıoğlu, 32 yıl sonra 2'nci kez nikâh masasına oturarak 'evet' dedi.

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde anne ve babası boşanan 17 yaşındaki Merve Sarıoğlu, geçen günlerde bu ayrılığı kendi ölüm ilanını vererek noktalamıştı. 13 yıl ayrı yaşadıktan sonra kızlarının akıl dolu oyunuyla yeniden bir araya gelen anne Fadime Durukan ve baba Kazım Sarıoğlu, 32 yıl sonra 2'nci kez nikâh masasına oturarak 'evet' dedi.

Yalvaç'ta annesi ve 4 kardeşiyle dedesinin evinde oturan Merve Sarıoğlu'nun anne ve babası, aralarında çıkan bir anlaşmazlık nedeniyle ayrı yaşamaya başladı. 1998'den beri ayrı yaşayan çift, 2 yıl önce de mahkemeye başvurarak resmen boşandı. Anne ve babasını yeniden bir araya getirmek isteyen Merve, bunun için büyük çaba sarf etti. Tüm çabalarına rağmen sonuç alamayan genç kız, 12 Eylül'de Yalvaç Belediyesi İlan Memurluğu'na giderek kendisinin ölüm ilanını verdi. Bu ilanı da belediye hoparlöründen anons ettirdi.

YENİDEN 'EVET' DEDİLER
Kızlarının ölüm ilanını belediye hoparlöründen duyan anne Fadime Durukan ve baba 51 yaşındaki Kazım Sarıoğlu şok geçirdi. Soluğu oturdukları evde alan anne ve baba, kızlarını ayakta görünce önce şaşırdı, ardından büyük bir sevinç yaşadı. Merve'nin 'yeniden evlenin' isteğini bu kez geri çevirmeyen Fadime Durukan ve Kazım Sarıoğlu, nikâh masasına oturmaya karar verdi. Anne Fadime Durukan, baba evinde geçirdiği 13 yılı unutarak eski eşinin oturduğu eve taşındı. 12 Eylül'den beri aynı evi paylaşan çift, 32 yıl önce oturdukları nikah masasına yeniden oturarak bir ömür boyu birlikte yaşamak için tekrar 'evet' dedi.

ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMADI
Çiftin nikahı, Yalvaç Belediyesi evlendirme memuru tarafından Yalvaç Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Toplantı Salonu'nda kıyıldı. Çifti, evliliklerinden olan 5 çocuğu yalnız bırakmadı. Damat Kazım Sarıoğlu'nun nikah şahitliğini Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Aksoy yaparken, anne Fadime Durukan'ın şahitliğini ise Yalvaç Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Selami Akgün yaptı. Nikah sırasında çiftin yakınları ve arkadaşları da hazır bulundu. Nikahta annesinin yanında bulunan Merve'nin kulağına sık sık eğilerek "Anne ayağına bas" demesi esprilere neden oldu. Anne ve babalarının yeniden evlenmeleri karşısında oldukça mutlu olan çocukları, "Bu birliktelik ölüme kadar sürsün. Artık bizi yalnız bırakmayın" temennisinde bulundu.

Törenin ardından damat Kazım Sarıoğlu'nun arkadaşları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı her nikahta söylediği '3 çocuk yapın' sözlerini hatırlatarak, "3 çocuk daha bekliyoruz" diye espri yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.