Ölüm Bile Pahalı!

Mezar Yeri Sıkıntı Ölüm Bile Pahalı!

Yayınlanma:
Ölüm Bile Pahalı!

Isparta Belediyesi’nin bünyesinde yer alan kentin en büyük mezarlığı Asri Mezarlık’ta yer kalmadı. Isparta belediyesi cenaze defni için Halife Sultan Mezarlığı’ndan yer gösteriyor. Ölüm ise vatandaşın hem canını hem cebini yakıyor. 

Isparta Belediyesi bünyesinde bulunan ve kentin en büyük mezarlığı olan Asri Mezarlık’ta yer kalmadı. Daha önceden yapılan tahsislerden dolayı yüzde 30’u boş olmasına rağmen yer verilemeyen Asri Mezarlık 60 yılı aşkın süredir Isparta’ya hizmet veriyordu. 

Şu anda ise Asri Mezarlıkta yer tahsisi olmayana yer verilemiyor. Isparta Belediyesi, vafaat halinde kendilerine yapılacak müracaatlarda Halife Sultan Mezarlığı’ndan yer gösteriyor. Halife Sultan Mezarlığı’nda da Asri Mezarlıkta olduğu gibi bir sıkıntı yaşanmaması için, ölümden önce yer tahsisi yapılmıyor. Ölüm durumunda daha önceden hazırlanan mezarlara sıra ile defin yapılıyor. Talep halinde ise eşlerin yan yana defnedilebilmesi için her mezarın yanına bir boş yer bırakılıyor. Ailenin engelli çocuğu var ise onun için de yer bırakılıyor. Ancak, bu durum dışında aile mezarlığı gibi bir yer tahsisi mümkün olmuyor. 

HEM CANINIZ HEM CEBİNİZ YANIYOR 

Isparta Belediye Meclisi’nin aldığı karar gereği mezar yeri ücretleri ise standarda bağlı. Meclis kararı gereği bir kişilik mezar yeri ücreti altyapısı ile birlikte 720 TL. Kefen ücreti 150 TL. Yani bir cenazenin defin ücreti kefeni ile birlikte 870 TL’yi buluyor. Cenazenin şehir dışına nakli durumunda ise kilometre başına 1 TL ücret alınıyor. Isparta Belediye Meclisi kararı gereği 2 kişilik mezar yeri ücreti ise bin 105 TL. Mezar yeri ücretleri derneklerin bünyesinde mezarlıklarda ise daha yüksek. Bazı derneklerin fiyatlandırmalarında iki kişilik mezar yeri ücreti neredeyse 3 bin liraya yaklaşıyor. 

ISPARTA BELEDİYESİ CENAZE

HİZMETLERİNDE OLDUKÇA HASSAS 

Vatandaşlar mezar yeri ücretlerinin yüksekliğinden yakınırken, Isparta Belediyesi’nin kente 100 yıllarca hizmet edebilecek bir mezar yeri oluşturmasını istiyor. 

Öte yandan Isparta Belediyesi cenaze hizmetleri konusunda oldukça hassas ve organize. Isparta Belediyesi resmi internet sitesinde cenaze hizmetleri ile ilgili yapılan bilgilendirmede; Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından sunulan hizmetler anlatıldı. 

Alo 188 cenaze hizmetleri hattı ücretsizdir. Alo 188 numaralı hattımıza yapılan müracaatlar günün her saatinde yapılabilir.

 Şehir dışı cenaze nakilleri izine tabiidir. Cenazeniz hastahaneden alınarak evinize teslim edilmektedir. Cenazeniz yıkama işleminin ardından evinizden alınıp cenaze namazının kılınacağı camiiye taşınmaktadır. Cenaze namazına müteakip cenazeniz defnedileceği kabristana kadar taşınmaktadır.

Cenazeniz sizin isteğinize bağlı olarak;  Evinizde: Yıkama aracı göndermek sureti ile yıkanmaktadır. Hastahanelerde: Hastahanedeki cenazeleriniz morglara din görevlisi gönderilerek yıkanmaktadır.  Halîfe Sultan Mezarlığı Yıkama nitesinde: Cenazeniz isteğinize bağlı olarak evinizden nakil aracımız ile alınıp müdürlüğümüz bünyesinde bulunan yıkama ünitesinde yıkanıp define hazır hale getirilmektedir.

Cenazenize ait her türlü dini vecibeleri yerine getirmek üzere bay ve bayan din görevlilerimiz bulunmaktadır” bilgileri verildi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum