‘Ölüm Yolu’ Olarak Anıyorlar!

Eğirdir-Konya karayolu üzerinde bulunan Mahmatlar Köyü’nde, karayolu üzerinde üç gün üst üste meydana gelen ölümlü trafik kazaları sonucu, köy halkı yolun adını ‘ÖLÜM YOLU’ olarak anmaya başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Aralık 2013 16:20
‘Ölüm Yolu’ Olarak Anıyorlar!

Mahmatlar Köyü’nden yaşayan Ayşe Kurtkul isimli vatandaş, geçen hafta içerisinde bu yolda üç ayrı trafik kazasının meydana geldiğini, geçen hafta salı günü meydana gelen ilk kazada iki aracın çarpışması sonucu bir kişinin öldüğünü, bir kişinin ağır yaralandığını ve bu kazada tır kamyonunun yol kenarındaki seraları ezip geçtiğini söyledi.

Çarşamba günü meydana gelen ikinci kazada ise 81 yaşındaki Zeynep Çelik’in bir otomobil tarafından yol kenarında çarpılarak hayatını kaybettiğini anlatan Ayşe Kurtkul, kazayı yapan aracın sürücüsünün Zeynep nineyi bahçe içerisine çektikten sonra kaçtığını iddia etti. Kurtkul, Zeynep nineye çarpan aracın ve araç sürücüsünün kayıp olduğunu ancak Eğirdir İlçe Jandarma Komutanlığı’nın konu üzerinde hassasiyetle çalıştığını ifade etti.

Perşembe günü ise yine aynı yerde hızla gelen bir aracın bir köpeğe çarparak öldürdüğünü bildiren Ayşe Kurtkul, geçen yıl da aynı yerde 9 yaşındaki Fadime Demir’in hızla gelen bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Mahmatlar Köyü’nün içerisinden geçen karayolunda hiçbir önlem alınmadığını, yolda aydınlatma ve uyarıcı ışıklı levhaların bulunmadığını ifade eden Kurtkul, bu tür ölümlü ya da üzücü kazaların tekrar yaşanmaması için Kaymakamlığın ve Karayolları yetkililerinin acilen önlem almalarının istedi.

Eğirdir Haber

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum