Ölüme ELEKTRİKLİ Davetiye

Okulların açılmasıyla birlikte özellikle okul çevrelerinde dikkat çeken elektrikli bisikletler tafik güvenliğini tehlikeye düşürüyor. Peki buna kim dur diyecek?

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Eylül 2014 13:13
Ölüme ELEKTRİKLİ Davetiye

Eğitim Öğretim döneminin başlamasıyla birlikte özellikle okul çevrelerinde elektrikli bisikletler de dikkat çekti. Trafik güvenliğini ciddi anlamda tehlikeye sokan elektirkli bisikletlerle ilgili ise nasıl bir tedbirin alınacağı merak konusu.

Geçtiğimiz haftalarda 13 yaşındaki Engincan Akbay'ın Davraz Mahallesi'nde elektrikli bisikletle geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesi dikkatleri bu noktaya çekmişti. Ancak o günden bu yana da konuyla ilgili alınan dikkat çekici bir tedbir gündeme gelmedi. Trafikte adeta canavar gibi dolaşan elektrikli bisikletler, özellikle küçük yaştaki çocuklar tarafından kullanılıyor ve ölüme davetiye çıkarıyor.

Özellikle yaz aylarında trafiğin yoğun aktığı ana arterlerde dahi herhangi bir trafik kuralını dikkate almadan kullanılan elektrikli bisikletlerin denetiminde yaşanan yasal boşluklar ve aksaklıklar her gün yeni bir ölüme adeta davetiye çıkartıyor.

Elektrikli bisiklet kullanan çocukların ölüme yolculuk ettiğini kaydeden sürücüler ise “Trafikte yüzlerce elektrikli canavar her gün deyim yerindeyse kelle koltukta geziyor. Biz sürücüler de çok zor anlar yaşıyoruz. Ne geçiş üstünlüğü, ne kırmızı ışık hiçbir kural dikkate alınmadan kullanılıyor. Bu da acı sonuçlar ortaya çıkarabiliyor” ifadelerini kullandı.

Özellikle akşam saatlerinde ‘akü bitmesin’ kaygısı ile aydınlatma düzenekleri de çalıştırılmayan Elektrikli bisikletlerle ilgili ilgililer ne zaman harekete geçecek bu da merak konusu.

Öte yandan yapılan basit araştırmalara göre bile elektrikli bisiklet sayısının geçen yıla oranla 3 misli arttığı ve denetimin olmamasına karşın satışın her geçen gün arttığı da edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum