Olumsuzluk Yaşanmadı

Olumsuzluk Yaşanmadı

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ocak 2015 14:48
Olumsuzluk Yaşanmadı

Isparta Belediyesi, pazartesi akşam saat 21.30’da başlayan ve salı sabahına kadar devam eden yoğun kar yağışına anında müdahale etti.

Isparta Belediyesi, meteorolojik uyarının ardından şehrin belli kilit noktalarında hazır beklettiği iş makinesi ve personel ile birlikte ana yollarda kar kürüme çalışmalarını sürdürdü, gecenin ilerleyen saatlerinde ise yollarda solüsyon uygulaması gerçekleştirdi. Gün ışığı ile birlikte Isparta Belediyesi bu seferde kaldırımlar başta olmak üzere, kar yağışından etkilenen ağaçların karlarını silkeledi.

Isparta Belediyesi, kar yağışının başlaması ile birlikte ilk etapta hazır bekletilen 24 iş makinesi ve 60 personel ile ana arterler, hastaneler ve okullara ulaşan yollarda kar kürümesine başladı. Isparta Belediyesi, ardından karla mücadele çalışmalarını gün boyu 30 araç ile Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Su Kanalizasyon ve Temizlik İşlerine bağlı 300 personel ile sürdürdü.

Kar yağışının başlaması ile birlikte şu ana kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, meteorolojik uyarılar karşısında 3 günden buyana alarm halinde beklediklerini söyledi. Pazartesi akşamı saat 21.30’da başlayan kar yağışı ile birlikte 44 mahallede karla mücadele çalışmasına başlanıldığını aktaran Başkan Günaydın, hazırlanan Karla Mücadele Acil Eylem Planı çerçevesinde planlı bir şekilde çalışmaların yürütüldüğünü kaydetti.

Başkan Günaydın, 20 cm’ye yaklaşan kar kalınlığına karşın tüm ana arterlerin açık tutulduğunu, ara sokaklarda, kaldırımlarda ve kar biriken ağaçlardaki temizliklerin de gün boyu devam ettiğini belirtti. Günaydın, “Hastanelerimiz, okul yollarımız başta olmak üzere hiçbir yolumuz kapalı kalmadı” derken, Sav ve Üniversite yollarının kendi sorumluluk alanlarında olmamasına karşın bu yollarda da karla mücadele çalışması gerçekleştirdiklerini ifade etti.

İlk belediye başkanlığı döneminde belediyenin araç ve gerecinin yetersiz kaldığını, bazı kuruluşlardan o dönemde yardım istediklerini hatırlatan Günaydın, “Yardım alamadığımız kurumlara şu anda yardım eder hale geldik” şeklinde konuştu.

Çalışmaların şehrin genelinde planlandığını kaydeden Günaydın, bu akşamda kar yağışının görülebileceğini buna göre planlarının hazır olduğunu belirterek, yapılan çalışmaların Isparta halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum