Ölümü Bekliyorum

İskender Mahallesi’nde tek başına yaşayan ağır vertigo hastası 42 yaşındaki Erkan Aliş,15 liralık muayene borcu sebebiyle her gün mutlaka kullanması gereken ilacını üç gündür alamıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Nisan 2014 12:18
Ölümü Bekliyorum

İlacını almak için SYDV’ye başvuran Aliş, karşısına çıkarılan mevzuat gereği evde ölümü beklediğini söyledi.

DEVLETİN VERDİĞİ 175 TL İLE GEÇİNİYOR
Öte yandan devletin iki aydan iki aya verdiği 175 TL’lik para ile geçinmeye çalıştığını belirten Aliş, “Çoğu zaman dilencilik yapmak zorunda kalıyorum. Utanıyorum! Ama bunu yapmak zorundayım” dedi.

SOKAĞA ATILMASI İKİ DUDAĞIN ARASINDA

Diğer taraftan penceleri ve kapısı dahi olmayan bir evde yaşamaya çalışan Aliş, ev sahibinin kendisinden kira almadığını belirtti. Aliş, “Ev sahibim yarın çık dese sokakta kalacağım. Yardım bekliyorum” diye konuştu. İskender Mahallesi’nde tek başına köhne bir evde yaşam mücadelesi veren 42 yaşındaki Erkan Aliş, ağır vertigo rahatsızlığıyla 2 yıldır mücadele ediyor. Hastalığı nedeniyle çalışmayan Aliş, 15 liralık sağlık ücreti çıktığı için her gün kullanması gereken ilacını alamıyor.

‘BU NEYİN İNCELEMESİ?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV) desteğiyle ayakta durmaya çalıştığı ancak ilacını almak için başvurduğu eczanede karşısına 15 TL’lik muayene borcu çıktığı için ilacını alamadığını öne süren Aliş, son çare olarak SYDY’ye başvurduğunu söyledi. Ancak buradaki yetkililerin notlarını aldığını ve kaldığı yere incelemeye geleceklerini söylemelerinin üzerinden 3 gün geçmesine rağmen kimsenin gelmediğini kaydeden Aliş, ilacı kullanamadığı için sürekli travmalar geçiriyor. Ağır vertigo hastası olduğunu akciğerinde de rahatsızılk olduğunu kaydeden Aliş, “Bana devletimiz yardım ediyor. Raporla verilen sürekli kullanamam gereken ilaç bitti. Param olmadığı için ilacı alamıyorum. Çünkü eczaneye gittiğimde borçlu görünüyorum. SYDV’ye gittim. Eczane borcumun ödenmesi için müracaat ettim. 3 gün geçti halen sonuç alamadım. Dilekçeyi aldılar, evine incelemeye geleceğiz diyorlar. Çoluk çocuğun eline kaldık. Neyin incelemesine geleceksiniz? Bana bakan sizsiniz zaten” diye konuştu.

YALNIZ BAŞINA

Yalnız yaşadığını ailesinden kimsenin yanında olmadığını kaydeden Aliş, “Allah’tan başka kimsem yok. Annem vefat edince kardeşlerimde farklı illere gitti. Hastalanınca yanımda kimsem kalmadı. Her yere başvuruyorum hep mevzuatı karşıma çıkartıyorlar. Ev sahibi çık demiş olsa sokakta kalacağım. Allah razı olsun ev sahibim benden para almıyor” açıklamasında bulundu.

İLACI HARGÜN ALMASI GEREKİYOR

Alması gereken ilacı her gün kullanması gerektiğini ancak 3 gündür kullanamadığını belirten Aliş, “Muayene olunca eczaneye borçlu oluyorum. Eczanede sistemde borcu görünce raporum olmasına rağmen ilacımı vermiyor. Toplam 15 lira borcum birikmiş. Bu ilacı her gün kullanmam gerekiyor. Kullanmazsam başım dönüyor, kendimi kaybediyorum. Eli kulağında öldüm, öleceğim. Gücüme gidiyor artık hep mevzuatı karşıma çıkartıyorlar” görüşünü iletti.

AİLE HEKİMİ ALIVERDİ

Yaklaşık 5 TL tutarındaki ilacını geçtiğimiz günlerde bir aile hekiminin yardımıyla aldığını ancak o bitince çaresiz kalarak dilencilik yapmaya başladığını belirten Aliş, “Çalışma imkânım yok. Rahatsızlığımı buna elvermiyor. Mecburen birilerinin desteğiyle yaşamaya çalışıyorum. Utanıyorum ama dilencilik yapmak zorunda kalıyorum. Aile Hekimimden Allah razı olsun. İlacı alamadığımı söyledim bana ilacımı alıverdi. Isparta halkında da Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

İKİ AYDA BİR 175 LİRA İLE GEÇİNİYOR

Devletten 2 aydan 2 aya 175 TL para yardımı aldığını ve SYDV’nin her gün 1 öğün yemeğiyle hayata tutunmaya çalıştığını kaydeden Aliş, “Devlet bana 2 aydan 2 aya 175 lira para veriyor. Allah Razı olsun devletimiz bu kadarda olsa yardım yapıyor. Bir de bana 1 öğün yemek getiriyorlar. Öğlen saatlerinde bir ekmek ve sefer tasıyla yemek geliyor. 1 ekmekle duruyorum. Gece gündüz 1 ekmekle idare ediyorum” dedi. Isparta halkından yardım isteyen Aliş, “Her gün ölümün gelmesini bekliyorum. Yapacağım başka bir şey yok. Isparta halkımızdan yardım istiyorum. En azından ilacımın alınmasını istiyorum” diye konuştu.

Kaynak: Ekspres Gazetesi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum