Olur Böyle Vakalar Isparta Polisi Yakalar

Olur Böyle Vakalar Isparta Polisi Yakalar

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ağustos 2015 12:38
Olur Böyle Vakalar Isparta Polisi Yakalar

Isparta Emniyet Müdürlüğü, suç öncesi ve suç sonrası çalışmaları ile dikkat çekiyor.

6 ay önce Isparta Emniyet Müdürlüğü görevine atanan ve kısa sürede mütevazi ve halka yakın kişiliği ile beğeni toplayan Halil Altan, özellikle faili meçhul olayların aydınlatılmasında öncelikli bir yönetim tarzı çiziyor.

Isparta Emniyeti'nin faili meçhul olayları aydınlatma oranı 6 ayda yüzde 94 gibi yüksek bir seviyeye ulaştı.

Bu oranla Isparta'nin Türkiye'nin ilk 3 ili arasında olduğu tahmin ediliyor. Faili meçhul olayların aydınlatılması özellikle hırsızlık olaylarında azalmaya neden oldu.

BU BİR EKİP İŞİ
Emniyet Müdürü Halil Altan, faili meçhul olayların aydınlatılmasında elde edilen yüzde 94 başarının önemine dikkat çekti.

Hırsızlık, gasp, cinayet ve diğer suçlarda her 100 olaydan 94'ünün aydınlatıldığını belirten Altan, şu bilgiyi verdi:"İlimizde meydana gelen asayiş olaylarının faillerinin en kısa sürede tespit edilerek yakalanması ve suçların aydınlatılması amacıyla yürütülen çalışmalar neticesinde; 2015 yılı ilk yedi aylık dönemi içerisinde “İl Merkezinde” meydana gelen olayların aydınlatılması ve faillerinin tespit edilmesinde %94 oranında bir başarı elde edilmiştir.

Emniyet Müdürü Altan, elde edilen başarının ekip çalışması olduğunu belirterek "eldeki imkanlar ve gelen ihbarlar değerlendirilerek böyle bir başarıya ulaştık" dedi. Vatandaşların polise yardım konusunda oldukça duyarlı olduğunu belirten Altan, şöyle dedi:

155 GELEN İHBARLAR ARTTI
"Vatandaşımızın bilgi akışı çok güzel. Terör olaylarının artmasından sonra vatandaşın polise bilgi vermesi yüzde 50 oranında arttı. Bu sayı 3 bin civarında iken 6 bine çıktı. Vatandaş polisi yönlendiriyor, 'şuraya gitti, buraya gitti' diye yardımcı oluyor. Hırsızlık olaylarında yüzde 33 oranında azalma var. Ülkemiz genelinde, özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşanan terör olaylarından dolayı; vatandaşlarımız da duyarlılık göstermekte olup, 155 Polis İmdat Hattına gelen ihbarlarda artış olmuştur. Terör olaylarından önceki ve sonraki 15 günlük süre karşılaştırıldığında ihbarlarda % 50 artış olduğu görülmektedir.

ISPARTA HALKINA TEŞEKKÜR
Vatandaşlarımıza bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür eder, karşılaştıkları her şüpheli durumu vakit kaybetmeksizin ve şüpheli çanta, poşet, paket gibi malzemelere müdahale etmeksizin 155 Polis İmdat Hattına bildirmelerini rica ederiz. 155 Polis İmdat Hattına yapılan bütün ihbarlar değerlendirilmekte ve gerekli çalışmalar yapılmaktadır."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum