Ombudsman Gelendost'lu Vatandaşı Haklı Buldu

Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu, evi ve dükkanının önündeki kaldırıma konulan elektrik dağıtım panosunun kaldırılması istemiyle bir vatandaşın yaptığı şikayeti haklı buldu.

Yayınlanma:
Ombudsman Gelendost'lu Vatandaşı Haklı Buldu

Gelendot'ta bir vatandaş, evi ile işlettiği dükkanın önündeki kaldırıma Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından yerleştirilen elektrik dağıtım panosunun evin giriş çıkışını engellediği ve dükkanın önünü kapattığı gerekçesiyle Kaymakamlığa başvurdu.

Başvurudan sonuç alamayan vatandaş, konuyu Kamu Denetçiliği Kurumu'na taşıyarak, elektrik panosunun kaldırılması istemiyle Gelendost Belediyesi ve Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi hakkında şikayette bulundu.

Başvuruyu inceleyen Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, Yaya Hakları bildirgesine vurgu yaparak, elektrik panosunun kaldırılması için Gelendost Belediyesine ve Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne tavsiyede bulunulmasına karar verdi.

Kararda, şunlar kaydedildi:

"Kamu hizmetlerinin görülebilmesi için gerekli yapıların ancak yaya ile taşıt trafiğini olumsuz etkilemeyecek, yaya kullanım alanlarına taşmayacak, arka tarafta bulunan bina cephelerini kapatmayacak ve binaların girişini engellemeyecek şekilde kaldırımların yayalara faydalandırılması gerektiğinden, şikayete konu elektrik panosunun şikayetçiyi ve diğer aboneleri mağdur etmeyecek şekilde bulunduğu yerden kaldırılarak daha uygun bir yere yerleştirilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır. Şikayete konu elektrik panosunun bulunduğu yerden kaldırılmasına yönelik işlem ve eylemde bulunulması için Gelendost Belediyesine ve Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ'ye tavsiyede bulunulmasına karar verilmiştir."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.