Ömür Törpüsü Bitmeyen Yollar

Ömür Törpüsü Bitmeyen Yollar

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Kasım 2021 17:25
Ömür Törpüsü Bitmeyen Yollar

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bütçe görüşmeleri yaklaşırken, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yoğun görüşmeler sürüyor. Ulaştırma Bakanlığı’nın bütçesi görüşülürken söz alan İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Isparta’nın bir türlü tamamlanamayan yollarını Bakana sordu. Cesur, Isparta-Konya yolu, Isparta-Burdur Dostluk yolu, Isparta-Antalya Dereboğazı yolu gibi yıllar önce çalışmaları başlayan yolların neden bir türlü bitirilemediğini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu.

MİLLETEN Mİ BİLGİ KAÇIRILIYOR?

Milletvekili Cesur konuşmasında, bakanın soru önergelerine cevap vermediğini, bilgi almak için Karayolları arandığında bilgi verilemeyeceğinin söylendiğini dile getirdi ve “Milletten bilgi mi kaçırılıyor” dedi.

KÖYLERDEKİ ULAŞIM SIKINTISINI DİLE GETİRDİ

Hızlı tren vaadine karşılık hiçbir çalışmanın yapılmadığını hatırlatan Cesur, Isparta’nın köylerindeki yolların sorunlarını tek tek sıralayarak, ayrıca internet altyapısındaki sıkıntıları da dile getirdi. Her yıl dövizle köprü ve otoyollara ödenen hazine garantilerinin olduğunu, Isparta’nın pek çok sorunununsa hala giderilmediğini belirten Milletvekili Cesur, “Isparta unutuldu mu sayın bakan?” diye bakana sordu ve Isparta’nın ulaşım ve altyapı sorunlarına bir an önce çözüm istedi.

TİCARET İÇİN YOLLAR ŞART

Yolların sadece ulaşımı sağlamadığını, aynı zamanda mal ve hizmetlerin dolaşımında maliyetleri azalttığına değien Milletvekili Cesur, “Üreticimiz için, sanayicimiz için, elverişli bir yatırım imkanı sunmakta. Yani her yere gidilebilir olması bu çağda şart. Ticaret için, turizm için de şart.

ÖMÜR TÖRPÜSÜ YOLLAR

Yol projesi ilan edileceği zaman, son dönemde sıklıkla reklam amaçlı dillendirildiğini iddia eden Milletvekili Cesur, “Ama başlanıp da bir türlü tamamlanmayan ömür törpüsü yollara bakılınca, öneminin son dönemde tam kavranmadığını düşünüyoruz. Yolları seçimden seçime açmaktan vazgeçmek lazım. Bir seçim vaadinde değil, 5 seçim vaadinde aynı yolu ısıtıp ısıtıp halkın önüne koymamak lazım” şeklinde konuştu.

ISPARTA UNUTULDU MU SAYIN BAKAN?

Sayıştay raporlarına bakıldığı zaman Tünellere, ihalelere ödenen fazladan paralar olduğunu öne süreni Milletvekili Cesur, “Garantiye zaten karşıyız. Bir de garanti ödenmiş, üstüne “hata yapılarak” fazla garanti parası ödenmiş. Sadece bu kaçaklar olmasa Isparta’nın yolları tamamlamak mümkündü.

Bunlar siyasi tercih mi, ya da yetersizlik mi bilemem, ama bu yollarda her gün kazalar oluyor ve bedelini Isparta halkı, oradan geçen vatandaşlarımız, milletimiz ödüyor. Onlar adına ben bu yolların tamamlanmasını sizden rica ediyorum. Hangi bürokrat hangi bilgiyi bizden kaçırmaya kalkarsa kalksın, yollar ortada, Dereboğazı yolu 20 senedir seçim vaadinizde ve bu yol yapılmamıştır. Isparta halkı, Antalya halkı bunu görüyor.  Ve; Isparta, Burdur ve Antalya için 2017’de hızlı tren sözü verildi. Üzerinden tam 4 yıl geçti. Bu şehirlerimizden hala tren geçmedi. Üzgünüm, biten yol yok, geçen tren yok” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.