Ön Kayıtlar Başladı

Güzel Sanatlar ve Spor Liselerine Ön Kayıtlar Başladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Haziran 2015 15:41
Ön Kayıtlar Başladı

ORTAOKUL 8’inci sınıfı bitirenler Yerleştirmeye Esas Puan’larının (YEP) açıklanmasını beklerken güzel sanatlar ve spor liselerine ön kayıtlar 15 Haziran Pazartesi başladı.

Adaylar 24 Haziran’a kadar okul müdürlüklerine başvurarak ön kayıt yaptırabilecek. TEOG kılavuzunda bu liselere kayıtların 10 Temmuz’da tamamlanacağı belirtiliyor ancak ön kayıt tarihleri ve başvuru koşulları hakkında herhangi bir bilgi yer almıyor. Yapılan yenilik ise Bakanlığın 21 Mayıs’ta Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayımladığı ‘Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Sınavı Giriş Belgesi’ ekinin ilk sayfasının altındaki not ile ortaya çıktı. Sayfanın en altında “Birden fazla güzel sanatlar lisesi veya spor lisesine müracaat eden öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılır” ifadesi yer aldı. Bu durumda yeteneğine ve kendisine güvenen, güzel sanatlar ya da spor lisesinde okumak isteyen öğrencilerin sadece bir okul seçerek 24 Haziran’a kadar gereken evrakları tamamlayıp okul müdürlüklerine ön kayıt yaptırması gerekiyor.

Ön kayıt yaptırmayan adaylar bu liselere girişte gereken yetenek sınavına giremeyecek. İki liseye birden ön kayıt yaptıran adaylar ise her iki okulun yetenek sınavını kazansa bile herhangi birine kayıt yaptırma hakkını kaybedecek.

TEOG TERCİHİ İPTAL SEBEBİ
Yetenek sınavları 29 Haziran - 3 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Sınav sonuçları da 3 Temmuz akşamı duyurulacak. Kesin kayıtlar 10 Temmuz’da sona erecek.

Güzel sanatlar ve spor liselerinde eğitim almak isteyen adayların dikkat etmesi gereken noktalardan biri de TEOG ortak sınav sonuçları kapsamında tercih yapmamak. Bu liselerin herhangi birinin yetenek sınavlarına girip, kayıt yaptırma hakkı kazanan adaylar şansını bir de Anadolu liselerinde deneyerek 6-16 Temmuz tarihleri arasında tercih yaparsa güzel sanatlar ve spor liselerindeki kayıtları iptal edilecek. Bu liselere yerleşen ve kayıt yaptıran bir öğrenci daha sonra fikrini değiştirip Anadolu lisesine gitmek isterse nakil döneminde tercih yapabilecek.

GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİ TAKVİMİ
Ön kayıt tarihi: 15-24 Haziran
Sınava girecek öğrencilerin listesinin yayımlanması: 25-26 Haziran
Yetenek sınavı tarihleri: 29 Haziran-3 Temmuz
Sınav sonuç listesinin ilanı: 3 Temmuz
Asıl kayıt başvuruları: 6-7 Temmuz
Yedek listeden kayıt tarihi: 8 Temmuz
Kayıt işlemleri son gün: 10 Temmuz

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.