Ön Onay Alındı Ama Salon Verilmedi

Isparta Ulusal Güç Birliği Paltformu'nun 24 - 31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında Öğretmenevi Salonun'da yapacağı etkinliğe salon verilmedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ocak 2015 14:52
Ön Onay Alındı Ama Salon Verilmedi

Aralarında çeşitli siyasi parti, sendika ve derneğin yer aldığı Isparta Ulusal Güçbirliği Platformu'nun 24 - 31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenleyeceği konferans ve görsel sunuma Isparta Öğretmenevi salon vermedi.

İlk görüşmede 24 Ocak Cumartesi günü yapılacak etkinlik için Öğretmenevi Müdürlüğü'nden ön onay aldıklarını kaydeden Isparta Ulusal Güçbirliği Platformu sözcüleri, daha sonra Öğretmenevi Müdürlüğü'nün salonu vermediğini ileri sürdü.

24 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında çeşitli suikastlerle katledilen Uğur Mumcu, Muammer Aksoy ve diğer aydınlanma şehitlerini anmak için Uğur Mumcu'nun da ölüm yıldönümü olan 24 Ocak'ta Isparta Ulusal Güç Birliği yetkilileri Öğretmenevi Konferans Salonu için ön onay alınmasına rağmen salonun tahsis edilmemesini, Adalet ve Demokrasi Haftası’na tahammülsüzlük ve demokrasi düşmanlığı olarak değerlendi.

Etkinliğin konuğu Prof. Dr. Ahmet Saltık konuyla ilgili yaptığı açıklamasında "Acaba bu konuların tam da konuşulması gereken mekanlarda, yapılma amacı bu tür etkinlikler olan mekanlarda, üstelik usulüne uygun ve zamanında başvuruya karşın ve de
ücreti ödenerek yapılmasına hangi yöneticiler ve ne gerekçelerle karşı çıkabilirler?
Bu durumdan Isparta Valisi’nin bilgisi var mıdır? Bir açıklama yapmak ya da düzeltmek ister mi?
Alınmış izin hangi gerekçelerle geri çekilmektedir?
Etkinliğin o salonda yapılmasına bir engel varsa neden ilk müracaatta belirtilmemiş?
Kamu yönetimi böylesine keyfilik midir?
Uygulanan hangi hukuktur?" sorularını yöneltti.

24 Ocak Cumartesi günü saat 14:00'de yapılacak olan etkinlik Isparta Öğretmevi'nin tahsis edilmemesinin ardından Halı Sarayı Düğün Salonu'na alındı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.