Önal : 'Ayrılmam İle İlgili İddialar Asılsız'

Isparta İl Sağlık Müdürü Süleyman Önal : Sağlık Bakanı Recep AKDAĞ’ın görevden ayrıl talimatının, müsteşar tarafından telefonla aranarak tarafıma iletildiği bilgisi gerçek dışıdır.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ağustos 2011 14:05
Önal : 'Ayrılmam İle İlgili İddialar Asılsız'

Isparta İl Sağlık Müdürü Süleyman Önal Hakkında çıkan haberler ile ilgili basın açıklaması yayımladı..


Ağustos 2011 Isparta Gazetelerinde “Sağlık Müdürüne Ayrıl Şoku” başlıklı haber yayımlanmıştır. “Dolayısıyla “Sağlık Müdürüne Ayrıl Şoku” başlıklı haberde, Sağlık Bakanı Recep AKDAĞ’ın görevden ayrıl talimatının, müsteşar tarafından telefonla aranarak tarafıma iletildiği bilgisi gerçek dışıdır.

Sağlık Bakanı veya Müsteşarın böyle bir hukuk dışı talebi söz konusu olamaz. Şahsım olarak, Isparta’nın sağlığı için çalışmalarımı yapmaya ve görevimi yürütmeye devam ediyorum. Son dönemlerde Isparta’nın kat ettiği mesafeler ve elde etmiş olduğu başarılar birileri tarafından hazmedilememektedir. Ayrıca idareciliğini yapmış olduğum Isparta Sağlık Müdürlüğü nezdinde, yürütmekte olduğum görevime dair görevden alınmamı veya görevden ayrılmamı gerektirecek hiçbir sebep yoktur.

Başarılar ve Isparta sağlık sektöründeki kazanımlar ortadadır. Isparta sağlık sektörü tüm iller arasında en ön sıralarda yerini korumaktadır. Isparta Sağlık Müdürlüğü olarak hem diğer devlet kurum ve kuruluşları ile hem de sosyal ve siyasi kurum ve kuruluşlarla uyumlu bir şekilde çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

Akademik çalışmalar dolayısıyla geleceğe dair verilecek karar şahsımı ilgilendirir. Dolayısıyla şahsıma hiç kimse hukuk dışı teklifte bulunamaz, böyle bir teklifte etik dışıdır. Buna yönelik imalar yapılmış olabilir ama biz devlet memurları hukukun, Anayasanın gerekleri doğrultusunda tavırlarımızı ayarlarız.

Ve başarılı bir şekilde görevimi yürütürken hangi makamda kim olursa olsun hiçbir hukuk dışı talebe boyun eğmeyiz. Şu anda Isparta’nın sağlığına hizmet ediyorum ve bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceğim. Göreve devam etmem veya görevden alınmam konusu, Sağlık Bakanımız yanında Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın takdirinde olan bir hadisedir. Takdir büyüklerimize aittir.”

Isparta İl Sağlık Müdürü
Süleyman ÖNAL

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum