Önal: 'Bir Rahatsızlığım Söz Konusu Değildir'

Süleyman Önal, 4 yıldır görev yaptığı sağlık müdürlüğü görevinden, aynı kadro saklı kalmak kaydıyla bakanlıkta görevlendirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2011 10:35
Önal: 'Bir Rahatsızlığım Söz Konusu Değildir'

Süleyman Önal, 4 yıldır görev yaptığı sağlık müdürlüğü görevinden, aynı kadro saklı kalmak kaydıyla bakanlıkta görevlendirildi.

Bu kararın kendisine henüz yazılı olarak tebliğ edilmediğini ve görevinin başında olduğunu söyleyen Önal, 20 yıllık mesleki hayatının hemen hemen yarısını idareci olarak geçirdiğini hatırlattı ve mesleki tecrübesini bundan sonraki görevlerinde kullanacağını söyledi.

Önal, “20 yıllık mesleki hayatımın hemen hemen yarısı yöneticilikle geçti. Dolayısıyla sağlık sektörünün bütün detaylarını bildiğimi düşünüyorum. Bu konuda çalışmalarımızı da üstün bir gayretle yürütüyoruz. Her gün bir şeyler öğreniyoruz. Almış olduğumuz her eğitimi toplumumuzun sağlık kalitesini artırmak için kullanmaya gayret ediyoruz. Yöneticiler, kolay yetişmiyor, dolayısıyla bir süreç isteyen durum. Aynı zamanda bir gayretin ve alın terinin temel oluşturduğu bu tarz hizmetlerde mutlaka sürdürülebilirliği sağlamak öyle zannediyorum ki Türkiye’nin sağlığına hizmet etmek olacaktır” dedi.

“KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ”

Sağlık Müdürü Önal, bakanlık düzeyinde görevlendirilmesinden dolayı da hiçbir şekilde rahatsızlık duymadığını belirterek, görev yaptığı 3 validen de takdir belgesi aldığını hatırlattı.

Önal, “Sağlık Bakanlığımızın takdiri, mevzuatlar gereği, hukukun gereği neyse o anlamda gidip görevimizi yapacağız. Bu anlamda herhangi bir sıkıntı duymuyoruz. Biz ülkemizin hangi noktasında olursak olalım, ister bakanlıkta ister taşrada her zaman yeteneklerimizi, sahip olduğumuz imkanları vatandaşımızın sağlığı için kullanmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla bu anlamda her hangi bir rahatsızlığım söz konusu değildir. Gayet rahatım. Bu böyle bilinsin. Büyüklerimizin takdiridir, nerede görev verilirse biz orada yaparız. Zaten 4 yıla yakın bir süredir gerçekten güzel şeyler yaptık. Bu anlamda sağolsunlar bizim de kadrimizi kıymetimizi bildiler. Isparta bizi yılın başarılı bürokratı seçti. Sağlık Yöneticileri Derneği bizi en başarılı ilk 10 sağlık müdürü arasına koydu. Ayrıca, farklı yerlerde farklı mülki amirlerle çalıştım. Göstermiş olduğumuz performans gerçekten büyüklerimizin beğenisi kazandı ve onlar da takdir ettiler. Cenab-ı Hakka şükretmek lazım. Marifet iltifata tabidir derler. Öyle zannediyorum bu iltifatlar da bizim marifetimizi artırdı. Bizim aşkımızı, şevkimizi kamçıladı. Biz aşkla, şevkle, heyecanımızı kaybetmeden, hizmetlerimize devam ediyoruz. Şu anda sağlık müdürlüğüne Isparta’da başladığım ilk gün nasıl bir heyecan hissediyorsam hizmet aşkı olarak, şu anda da aynı hizmet aşkı içinde bulunuyorum. Nerede olursa olsum, milletimize hizmetten vazgeçmeyeceğiz, hiç kimsenin hiçbir gücün milletimize hizmet etmekten bizi caydırmaya, heyecanımıza kırmaya gücü yetmez” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum