Önce Esnafımızdan Alışveriş Yapalım

Önce Esnafımızdan alışveriş Yapalım

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Nisan 2017 15:53
Önce Esnafımızdan Alışveriş Yapalım

Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, Kunduracılar Sitesi İndirim Günleri’nin açılışında yaptığı konuşmada hem halka hem de esnafa “İllerimizde, ilçelerimizde önce yerli esnaftan alışveriş yapalım. Önce biz bunu yapalım ki diğerlerinin de yaptığını göreceğiz” çağrısında bulundu.
 
Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tura, Kunduracılar Sitesi Bahar İndirim Günleri’nin açılışında konuştu. Kunduracılık sektöründe bir zamanlar Isparta’nın önde gittiğine dikkat çeken Tural, şunları söyledi:  “Ama maalesef 35-40 yıl öncesine baktığımızsa markalaşma, sanayileşme ve fabrikalaşma yapamamışız, en önemlisi de birlikteliği sağlayamamışız ve elimizden kaçırmışız. Bunu da dibimizdeki Konya ilimiz kunduracılık sektörünü almış. Elimizde satışını yaptığımız kunduracılar sitemiz kalmış. Burası tarihi bir sitedir. İşlev hürriyetini kaybetmek üzere. Mesleğini kaybetmeye yüz tutmuş meslekler arasına girmek üzereydi. Sayın belediye başkanımız Isparta’daki esnaf ve sanatkârın kalkınması ve ekonomik olarak daha iyiye gitmesi bakımından hem de devletine vergisini ödeyen, istihdam yaratan esnaf ve sanatkârımızın böyle girişimlere ihtiyacı olduğundan yola çıkarak böyle bir proje geliştirdiler. Böyle birliktelik çok önemli ve bunu da önemsiyoruz. İnşallah bu bir başlangıç olacaktır. Bu başlangıcı başka esnaf kategorilerine yaymak suretiyle esnafımızı kalkındırmış olacağız. Isparta esnafı kalkındığı zaman Isparta’mız kalkınacak. Bundan dolayı sayın belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.

İLLERİMİZDE, İLÇELERİMİZDE ÖNCE ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPALIM
Ben görevim icabı kooperatiflerin bölge birlik başkanıyım. 2 ayda 66 tane kooperatifin genel kurulunu tamamladık. Biz kooperatif genel kurullarında şunu söylüyoruz; illerimizde, ilçelerimizde önce esnaftan alışveriş yapalım. Esnaf arkadaşlarımıza da bunu söylüyoruz. Mahalle bakkalından, kasabından alışveriş yapalım. Önce biz bunu yapalım ki diğerlerinin de yaptığını göreceğiz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum