Önce Güller Sonra Da Protesto (Foto Galeri)

Akil Adamlar Heyeti'nin Isparta ziyareti renkligörüntülere sahne oldu. Akiller önce Valilikte güllerle karşılandı. Ardından da Barida Otel önünde protestolarla... İşte Akillerin Isparta ziyaretinden Ajans32 objektiflerine yansıyanlar...

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mayıs 2013 14:37
Önce Güller Sonra Da Protesto (Foto Galeri)

Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında oluşturulan Akil Adamlar Akdeniz Bölgesi heyeti; Lale Mansur, Tarık Çelenk, Kadir İnanır, Nihal Bengisu Karaca, Şükrü Karatepe, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan ve Hüseyin Yayman ile birklikte Isparta'da bir takım temaslarda bulunmaya devam ediyor.



Sabah saatlerinde İslamköy'de muhtarlarla buluşan heyet, 11:00'de Isparta Valisi Memduh Oğuz'u ziyaret etti. Valilik Göl Toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITB Başkanı Ahmet Adar'da hazır bulundu.



Vali Memduh Oğuz, Isparta'nın gül üretimindeki yerinden ve İlim Şehri Isparta projesinden söz etti. Akil Adamlar Heyetinin çalışmalarını önemsediklerini belirten Vali Oğuz, heyeti Isparta'da görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.



Heyetin başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bize ne anlatacaksın diye soruyorlar. Bu sorunun cevabı şu; biz anlatmaya değil dinlemeye geldik. Devlet milletin fikrini önemsiyor, milletin fikrine önem veriyor. biz de bu fikirleri raporlayacağız. kısacası elçiyiz" dedi. 



Heyetin gözde isimleri arasında yer alan Kadir İnanır'da, "Ben daha önce böyle bir masada hiç oturmadım. ruhumuz okşandı. güllerin içinde olmaktan mutluyum. misafirperverliğiniz için teşekkür ederim" dedi.




Oyuncu Lale Mansur ise, "Çok sıcak, güllerle karşılandık. Bütün illerde bu görevimiz Isparta gibi devam eder diye umuyorum. umarım herşey yolunda gider ve bu süreç gerçekleşir" ifadelerini kullandı.



Diğer konuşmacılar da sürecin bütün Türkiye'yi Isparta gibi güllük gülistanlık yapmaya hizmet ettiğini savundu.



SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise "Hep sizin yanınızdayyız. Bu ideali yaşattığınız için teşekkür ediyoruz. Sizler elinizi taşın altına değil, gövdenizi taşın altına koydunuz. Bu yolda inşallah beraberiz. Biz de gövdemizi taşın altına koymaya hazırız" dedi.



ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ITB Başkanı Ahmet Adar'da Türkiye'nin her yerinin güllük gülistanlık olması arzusunda olduklarını belirterek konuklara hoşgeldiniz dedi.



Konuşmaların ardından toplantı bir süre daha basına kapalı bir şekilde devam etti.



Valilik ziyareti ardından Barida Hotel's de STK'larla bir raya gelen akiller bu defa da protestolarla karşılaştı. CHP, İşçi Partisi, TGB ve ADD üyeleri ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle akil adamları protesto etti.



Polisin yoğun güvenlik önemleri aldığı Barida Hotel's önünde toplanan protestocular, "Akil pabucu yarım, çık dışarıya oynayalım, Mustafa Kemalin Askerleriyiz, Türk Kürt Kardeştir Akiller Kalleştir" gibi sloganlar attı.



Barida Hotel's karşında polisin oluşturduğu bariyerlerin arka tarafında saatlerce protestolarına devam eden göstericilerle polis arasında kısa süreli gerginlikler yaşansa da korkulan olmadı ve hem polisin hem de göstericilerin sağduyusu hakim oldu.



Protestolar sırasında CHP İl Başkanı Vedat Şenol, TGB İl Başkanı Ali Ufuk Özalp ve ADD Şube Başkanı Batuhan Güldiken, kısa birer açıklama yaptı. 





   

 

AKİL ADAMLAR HEYETİ ŞU ANDA BARİDA HOTELS'DE STK TEMSİLCİLERİYLE YEMEKTE...

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum