Önce Güven Kazandılar Sonra Dolandırdılar

İnternetten satışa çıkarılan araçları parasını vermeden alarak, aynı gün piyasa fiyatının altına satan çetenin aranan 4 şüphelisi yakalandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mayıs 2014 14:24
Önce Güven Kazandılar Sonra Dolandırdılar

Çete üyelerinin şehir dışından araç satışı için gelenlerin yol ve yemek masraflarını karşılayarak güven kazandığı belirlendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü, Yankesicilik Ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, araç satışı için anlaştıkları kişilerden ücretini ödemeden otomobili aldıktan sonra ortadan kaybolan çeteyle ilgil araştırma başlattı. 1'i kadın 2 şüpheliyi fiziki takibe alan polis, kentin lüks semtlerinden Lara'da işyeri kiralandığını belirledi. İki hafta önce yapılan baskında gözaltına alınan S.K. (21) ve B.D. (44) çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Polis, çetenin diğer üyeleri olan 1'i kadın 4 kişiyi yakalamak için çalışmasını sürdürdü. Kepez İlçesi'ndeki bir eve gece yarısı operasyon düzenleyen ekipler, M.D. (30), O.K. (37), M.M. (21) ve kadın şüpheli N.T'yi (27) gözaltına aldı. Evde yapılan aramalarda çok sayıda araç satış sözleşmesi ile ruhsat ele geçirildi, bir ruhsatsız tabancaya el konuldu.

Diğer kentlerde araçlarını satmak isteyenlerin yol masraflarını karşılayan şüphelilerin, güven kazanmak için kurbanlarını yemeğe götürdükleri, bazılarını ise kentin tarihi ve turistik yerlerine gezinti yaptırdıkları öne sürüldü.

Müşterilerin güvenini kazanmak ve şüphelenmemelerini sağlamak için N.T. adlı kadının görevlendirildiği, satışın ardından paranın bir sonraki gün ödeneceğini söyleyerek kayıplara karıştıkları belirlendi.

Kayseri, Isparta, Denizli, Zonguldak, Afyonkarahisar gibi illerden araçlarını satmak için gelen vatandaşlardan kısa sürede yaklaşık 400 bin liralık kazanç sağladıkları ifade edilen şüphelilerin, çok sayıda suçtan kayıtlarının olduğu kaydedildi. Sorguları tamamlanan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ASAYİŞ