Önce Halka Sorun

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, nüfus 2 binin altındaki belde belediyelerinin kapatılacak olmasını eleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2012 09:50
Önce Halka Sorun

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, nüfus 2 binin altındaki belde belediyelerinin kapatılacak olmasını eleştirdi. Referanduma gidilmesi gerektiğini söyledi. Şenol, halkın iradesine saygı duyulması gerektiğini ifade etti
Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM’de gündeme gelecek. Nüfusu 2 binin altında olan belediyeler kapanacak. Ancak CHP bu tasarıya karşı. İl Başkanı Vedat Şenol ‘halka sorulsun’ dedi
Büyükşehire bağlanacak olması nedeniyle 1022 belediyenin mahalle haline geldiğini kaydeden Şenol, “Isparta gibi büyükşehir belediyesi olmayan illerde nüfusu 2 binin altındaki belde belediyeleri köy haline getiriliyor. Bu kapatmalara karşıyız. Eğer halka sorulursa ve halkta referandum da evet derse kapatılmasına saygı duyarız. Oldu bitti ile belde belediyelerini kapatarak halkın kamu hizmetlerinden yararlandırılması engellenemez. Ayrıca bu belediyelikler az da olsa istihdam sorununu da çözüyordu. Şimdi canlılık bitecek. Büyükşehir sınırları içinde kalıp çok uzaktaki yerleşim birimlerinin büyük şehre dahil edilmesi örneğin belediyenin 200 km ötedeki yere hizmet etmesi çelişkidir. Tek çözüm halka gitmektir. Referandumdan çıkacak sonuca da saygı duyulmalıdır. Bu tasarıyı AKP’nin seçim kazanmaya yönelik popülist bir yaklaşımı olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Isparta’da Kent Konseyi seçimlerini de eleştiren Şenol, “Kent Konseyi’ni en çok CHP savundu. Valilik ve Belediye ziyaretlerinde bunu açıkça belirtmiştik. Kent Konseyi katılımcı demokrasinin en iyi işleyiş örneği. Ancak Kent Konseyi’nin oluşum süreci Isparta’da doğru yönetilmedi. Delegelerin tespitinden sonra halka açık delege oluşumu ve konsey başkan adaylarının propaganda yapma süreci oluşturulamadı. Sadece belli bir görüşün hakim olduğu anlayışı oldu. Oysa kent konseyi oluşumunda 11-15 gibi daha fazla sayıda her kesimden temsilciyi içine alan tek ve ortak bir listeyle gidilmesi çok güzel olacaktı. Bu liste üzerinde başkan adayları yarışacaktı. Bu seçimi doğru bulmasak da konsey çalışmalarına elimizden gelen desteği vereceğiz İnşallah bu hatalar bir kez daha tekrarlanmaz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum