Önce İtibar, Sonra Para

ITSO Başkanı Başdeğirmen, iş hayatına yeni atılacak olan girişimci adaylarına: Ticarette risk elbette var, öncelikli fizibilitenizi yapıp mantıklı karar verirseniz işinizde istikrarı sağlar, hem itibar hem para kazanırsınız.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Nisan 2014 11:13
Önce İtibar, Sonra Para

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Isparta Sanayici İşadamları Derneği, Isparta Genç İşadamları Derneği, Isparta Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği, TOBB Isparta Genç Girişimciler Kurulu ile TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde düzenlenen 11. Etap Girişimcilik Eğitimleri Sertifika Töreni ile 2014 Girişimcilik Eğitimleri Protokol Töreni ITSO’da yapıldı.

Törende ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı, IGİAD Başkanı Adem Demiralay, İGSİAD Başkanı Alper Bayhan, TÜMSİAD Başkan Yardımcısı Süreyya Selek, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Uğur Büyükçulcu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar, KOSGEB Uzmanı Ahmet Büyükçulcu ile girişimcilik kursuna katılan girişimci adayları hazır bulundu.

Törende konuşan ITSO Başkanı Başdeğirmen, girişimci adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu. İş hayatında en çok itibara önem verilmesi gerektiğini belirten Başdeğirmen, “İş hayatına girerken elbette para kazanmak amacını taşırız. Ancak hayatın her alanında olduğu gibi ticarette risk vardır. Ticarete girersiniz, para kaybedebilirsiniz bu çok doğal. Ama iş hayatın atılmadan önce mutlaka fizibilitenizi yapıp doğru kararlar vermelisiniz. Aksi halde hem paranızı hem de itibarınızı kaybedersiniz. Para kaybetmek elbette önemli ama asıl önemli olan itibardır. Ticarette önce itibar sonra para. “dedi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde işadamı dernekleri ve kurumlarla birlikte şuana kadar 11 adet girişimcilik kursu verdiklerini belirten Başdeğirmen, kursa katılan 320 kişiden 47’sinin iş yeri açarak başarı elde ettiğini söyledi. Bu rakamların Türkiye ortalamasının üzerinde olmasına rağmen düşük olduğunu belirten Başdeğirmen, “Biz bu sertifikayı alıp köşenize çekilmenizi istemiyoruz. Devletimizin önemli destekleri var.

Örneğin, KOSGEB yeni girişimci adaylarımıza 30 bini hibe, 70 bin lirası faizsiz geri ödemeli 100’bin TL’ye kadar destek veriyor. Odamızda sizlere her türlü yardıma hazırız. Gerek proje gerekse danışmanlık anlamında üyemiz olsun olmasın herkese hizmet veriyoruz. Bunlardan yararlanmanızı istiyoruz. “diye konuştu.

Ardından, 2014 yılı Girişimcilik Eğitimleri Protokolü imzalandı. 11. Etap Eğitimlere katılan 30 girişimci adayına sertifikaları verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum