Önce Kan Verdiler Sonra Aşure Yediler

CHP üyeleri dün önce kan bağışında bulundu, ardından da Muharrem Ayı nedeniyle yapılan aşureyi dağıttı. İl Başkanı Vedat Şenol, kan bağışının toplumsal dayanışmanın en önemli örneği olduğuna işaret etti.

Yayınlanma:
Önce Kan Verdiler Sonra Aşure Yediler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Örgütü üyeleri dün Kızılay’a kan bağışında bulundu. Halı Sarayı’ndaki Gençlik Kolları Lokalinde düzenlenen kan bağışı kampanyasına yöneticiler başta olmak üzere çok sayıda üye katıldı. CHP’liler kan bağışının ardından da Muharrem Ayı nedeniyle yapılan aşureyi dağıttı.

İl Başkanı Vedat Şenol, gazetecilere verdiği bilgilerde kan bağışının ülkemizde ve dünyada son derece önemli bir durum olduğunu belirtti. Şenol, “Kan bağışı oranı ile ülkelerin gelişmişlik oranları arasında önemli bağlantı olduğunu düşünüyorum. Gelişmiş ülkelerde kan bağışı oranının yüksek olduğu açık. Ancak bizim ülkemizde ne yazık ki, askeri birliklerin dışında toplu kan verme bilinci çok yerleşmiş değil. CHP olarak bu konuda bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Bu nedenle Kızılay ile diyaloga geçip, bu kampanyayı başlattık. Ben tüm arkadaşlarımıza ve Kızılay ekibine sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kızalay Kan Merkezi Müdürü Dr. Şerafettin Kılınçel ise kan bağışının önemine vurgu yaparak “Biz bütün sivil toplum kuruluşlarına ve siyasi partilere çağrıda bulunuyoruz. Kan verin, hayat kurtarın. Diğer siyasi partilerimizin de bu konudaki duyarlılıklarını sürdürmelerini istiyoruz. Kan bağışında bulunan yurttaşlarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.
Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Şerafettin Kılınçel, Kan Bağışı organizasyonunu düzenleyen CHP yönetimine plaket vererek teşekkürlerini iletti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.