Öncelik ITKM, Yeni Otogar Ve Sosyal Konutlarda Olmalıdır

Duayen Gazeteci Nasuh Özkan Yazdı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Nisan 2019 12:05
Öncelik ITKM, Yeni Otogar Ve Sosyal Konutlarda Olmalıdır

4 Nisan 2019 Perşembe günü mazbatasını alarak görkemli bir şekilde görevine başlayan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i öncelikle bir kez daha tebrik ediyorum.

Yoğun süren bir seçim propaganda döneminin ardından 31 Mart seçimlerinden galip çıkarak Isparta’nın yeni Belediye Başkanı seçilen AK Parti’li Şükrü Başdeğirmen’in masasında çözülmesi gereken birçok problem ve vatandaşlara verilen onlarca vaat bulunuyor. Kendisine öncelikle bu konuda Allah kolaylıklar versin diyorum. Ancak şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Başdeğirmen’in seçim öncesi vermiş olduğu en büyük vaatler arasında ITKM sorununun çözümü ve yine onbinlerce kişinin beklentisi haline gelen toplu konut konusunda verilen vaatlerin ivedilikle yerine getirilmesi gerekiyor.

Isparta’nın yıllardır kanayan yarası olan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatının tamamlanarak biran evvel açılması noktasında Sayın Başkan Başdeğirmen’in iktidar gücünü de kullanarak acilen birşeyler yapması gerekiyor. Buranın açılması demek Isparta ticaretinin yeniden hareketlenmesi, esnafın para kazanması ve herşeyden evvel eski halk pazarı çevresindeki ölü toprağının ortadan kalkması demektir. Eski Başkan Yusuf Ziya Günaydın döneminde açılamayan bu merkezin bu yıl içerisinde faaliyete geçirilmesi gerektiğini düşünüyor ve Başdeğirmen’e bu konuda güvenimin sonsuz olduğun da özellikle ifade etmek istiyorum.

TOPLU KONUT SEFERBERLİĞİ
BİRAN EVVEL BAŞLATILMALIDIR….
Gelelim seçim öncesi verilen en önemli vaatlerden olan toplu konut meselesine. Gerek çalışanların, gerek dul ve yetimlerin gerekse emeklilerin yıllardır hasretle beklediği toplu konut meselesinin de artık çözüme kavuşturulması gerekiyor. Vatandaşlar içerisinde bulunduğumuz 2019 yılında bu konuda ciddi adımların atılmasını ve toplu konut inşaatlarına başlanmasını dört gözle bekliyor. Bu konutların gerek TOKİ gerekse Belediye imkanlarıyla hayata geçirilmesi gerekiyor. Başvuruları devam eden TOKİ’nin İl merkezine yapacağı 300 konut sayısı çok yetersizdir. Bunun ilk etapta enaz 1000’e çıkarılması ve Isparta Belediyesinin belirleyeceği başka yerlere de yeni toplu konutların yapılarak Isparta’da birkaç yıl içerisinde yapımı planlanan veya tamamlanan toplu konut sayısının 5 binlere ulaşmasını bekliyor ve umuyoruz. Yani Isparta’da toplu konut seferberliğinin bu yıl başlatılıp önümüzdeki yıllarda da artarak devam etmesi gerekiyor. Çünkü İlimizde gerçekten toplu konut açığı ve ihtiyacı çok fazla. Dar gelirlilerin, emeklilerin bugünkü şartlarda konut sahibi olabilmeleri mümkün değil. Bu nedenle bu ihtiyacın Isparta Belediyesi tarafından TOKİ imkanlarıyla karşılanması konusunda başta Sayın Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen olmak üzere tüm iktidar partisi vekillerimize büyük görevler düşüyor. Zaten kendilerinin de seçim öncesi bu konuda vermiş oldukları sözleri bulunuyor.

YENİ OTOGAR İNŞAATI BİRAN
EVVEL TAMAMLANMALIDIR…
Geçmiş Belediye yönetiminde yapımına başlanan ancak seçim öncesi inşaat çalışmalarına ara verildiği belirtilen Çünür’deki Yeni Otogarın da aynı ITKM gibi yıllarca atıl bir şekilde kalmaması için biran evvel tamamlanması gerekiyor. Her ne kadar projesi eleştirilse de belli bir noktaya kadar gelen yeni otogarın tamamlanması gerekiyor. Duyduğumuz bilgiler doğruysa yeni otogarın tamamlanması için 100 milyon liraya ihtiyaç olduğu ifade ediliyor. Bu paranın bir şekilde temin edilip yeni otogarın bu yıl içerisinde hizmete girmesinin sağlanması ve eski otogarın bulunduğu alanın da yıkılarak yerine vatandaşların yararlanabileceği yürüyüş alanları ve parkların bulunacağı yeşil bir alana dönüştürülmesi gerekiyor.

Zamanla diğer vaatlerle ilgili görüşlerimi de bu sütunlardan aktarmaya devam edeceğim. Şimdilik önemine binaen bu iki konuyu gündeme getirmiş bulunuyorum.

ACİL ÇÖZÜLEBİLECEK ÜÇ KONU…
Bu arada Isparta’da geçmiş belediye yönetimi tarafından şehrin çeşitli yerlerine yapılan otoparklarda uygulanan ücretler çok fazla. Örneğin Başkent Ankara’da Belediyeye ait otoparklarda araç park ücreti ister 1 saat dursun ister 24 saat dursun 1 lira. Isparta’da da Belediye Başkanımızın alacağı bir karar ile otopark ücretleri biraz daha aşağıya çekilebilir. Talimatla çözülebilecek konulardan biri ise Kaymakkapıda bulunan yeraltı çarşısındaki yürüyen merdivenlerle ilgili. Bu yürüyen merdivenlerin çalışır hale getirilmesi isteniyor. Yıllardır çalışmayan bu yürüyen merdivenlerin de çalışır hale getirilmesi her halde çor zor olmasa gerek.

Gelelim üçüncü konuya. Geçmiş yönetimin Mart ayında Çanakkale’ye gerçekleştirdiği günü birlik Çanakkale Şehitlik ziyaretlerinin tekrarı isteniyor. Geçtiğimiz ay çok az sayıda vatandaşın gidebildiği ve gidenlerin çoğunun da Belediye personeli ve ailelerinden oluşması nedeniyle Isparta’da binlerce kişi Çanakkale ziyaretine gidemedi. Bu nedenle vatandaşlar Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’den geniş kapsamlı Çanakkale gezisi düzenlemesini bekliyor. Dedim ya bu üç konu çözülmesi çok zor olmayan konular. Dilerim Başkanımız bu konularda gereken hassasiyeti gösterir ve gereğini hemen yerine getirir. Benden söylemesi.
Köşe yazıma son verirken, en güzel günlerin sizlerin olması dilek ve temennileriyle saygılar sunarım.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.