Öner , “Bunun Adı Resmen Peşkeştir”

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, dün CEM TV’nin konuğu oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2013 11:54
Öner , “Bunun Adı Resmen Peşkeştir”

CEM TV’de Yapımcı İsmail Saçlı’nın Özel Yayın programına katılan Ali Haydar Öner ve MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Köy kanunu, Özel İdareler ve Büyükşehir Belediyeleri konusunu tartıştılar. CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, meclise sunduğu genel bütçe vergi gelirlerinde köylerin pay alması kanun teklifine açıklık getirdi. 29 ilin büyükşehir belediyesi olması nedeniyle köylerin birçok kayıba uğradığını belirten Ali Haydar Öner, sözlerinde şunlara yer verdi. “Yeni yasaya göre 29 ilde Özel İdareler kaldırıldı, 52 ilde kaldı. Dolayısıyla Türkiye’de mevcut 34 bin 394 köy içerisinde 16 bin 82 köy kapanmıştır. Mahalleye dönüşen bu köylerin ortak malları, arazileri, meçhule gitmiştir. Bunun adı resmen peşkeştir. Bazı imtiyazlı kişilere orman yanı, deniz yanı gibi yerler peşkeş çekilmiştir” dedi.

Programın diğer konuğu Hasan Hüseyin Türkoğlu, Kurtuluş Savaşı sonrası düzenlenen köy kanununun eski olmasına rağmen çok mükemmel ve çok mükellef bir kanun olduğu, zaten Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda nüfusun yüzde 80’inin köy nüfusu olduğuna dikkati çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum